Artikel top billede

Det er er slet ikke slut endnu: Ny Mac-malware fundet

Sabpab udnytter samme sikkerhedshul i Java som Flashback. Her kan du se, hvad du kan gøre for at beskytte dig.

Læs også:

Apple tager kampen op mod farlig Mac-malware

Ny trojaner rammer Mac - kan installere sig selv

Computerworld News Service: Som Mac-bruger bør man sikre sig at have installeret Apples seneste opdatering af Java og desuden anvende antivirussoftware, da der er opdaget ny malware, der angriber Mac OS X via et sikkerhedshul i Java.

Den ny malware, der kaldes Sabpab, blev opdaget fredag 13. april og udnytter samme sårbarhed i Java som Flashback til at inficere Mac-computere, advarer sikkerhedsfirmaet Sophos.

Heller ikke Sabpab har brug for, at brugeren foretager sig noget, men kan ligesom Flashback inficere et system alene ved, at brugeren besøger en kompromitteret webside.

"Den nyligt opdagede malware Sabpab er på mange måder er en simpel bagdørs-trojaner. Den forbinder til en kontrolserver ved hjælp af HTTP og kan således modtage kommandoer fra hackere via fjernadgang. De ansvarlige bag et angreb kan gemme skærmbilleder fra inficerede Macs, uploade og downloade filer og køre kommandoer via fjernadgang," oplyser Graham Cluley, der er seniorteknologikonsulent hos Sophos.

Sådan beskytter du din Mac

Hvis du allerede har opdateret Java på din Mac, så er du beskyttet mod denne nye trussel, ligesom de fleste antivirusprogrammer til Mac også vil beskytte mod Sabpab.

Salget af sikkerhedssoftware til Mac ser ud til at være steget pludseligt efter opdagelsen af Flashback tidligere på måneden.

Det er blevet estimeret, at Flashback inficerede over en halv million Mac-computere på verdensplan, og det rygtes endda, at malwaren inficerede adskillige systemer i Apples hovedkvarter i Cupertino, hvilket dog ikke er blevet officielt indrømmet af Apple.

Apple er blevet kritiseret for at tøve i sagen, da den pågældende sårbarhed i Java havde været kendt i over seks uger, før Flashback blev opdaget.

Apple udgav et værktøj til at fjerne Flashback, som dog kun er effektiv overfor de mest almindelige varianter af denne malware.

Adskillige sikkerhedsfirmaer har også udgivet værktøjer til at fjerne Flashback fra Macs, men Kaspersky Lab har været nødsaget til trække sit værktøj tilbage, da det viste sig, at det havde den bivirkning, at det også slettede visse brugerindstillinger.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Apple tager kampen op mod farlig Mac-malware

Ny trojaner rammer Mac - kan installere sig selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere