Artikel top billede

Kommuner tør ikke udlevere KMD-priser til Kombit

Flere kommuner har valgt at holde igen med deres KMD-priser til Kombit, fordi de frygter for følgerne.

Mens nogle kommuner har valgt at se stort på KMD´s advarsler om, at udlevering af priser til kommunernes fælles it-selskab, Kombit, kan stride mod konkurrenceloven, så er andre mere tilbageholdende.

Således har Computerworld været i kontakt med syv kommuner, der har valgt ikke at sende deres KMD-priser videre til Kombit, hvilket selskabet ellers har bedt om for at tjekke, om der betales for meget.

En af kommunerne er Albertslund Kommune.

"Albertslund Kommune afventer, at sagen om udlevering af data bliver afklaret mellem Kombit, KMD og Konkurrencestyrelsen," lyder det fra Henriette Krag, der er digitaliseringschef i kommunen. 

Det samme er tilfældet hos Skanderborg Kommune, Faxe Kommune, Silkeborg Kommune, Roskilde Kommune, Favrskov Kommune og Aabenraa Kommune.

Begrundelsen hos Aabenraa er, ifølge it- og digitaliseringschef Eva Minke Andersen, i sidste ende, at "..vi ikke har en konkret afgørelse på, om det er OK eller ej." 

Højspændt strid

Sagen er for alvor blusset op i forbindelse med oprettelsen af Udbetaling Danmark under ATP, hvor en stribe af KMD's monopol-systemer skal anvendes.

Således har KL's formand, Jan Trøjborg, været på banen med det klare budskab, at kommunerne skal have fuld gennemsigtighed omkring priserne på monopol-området, hvor kommunerne tilsammen betaler omkring en milliard kroner til KMD hvert år.

Og nok så vigtigt, have lov til at sammenligne priserne på tværs igennem kommunernes it-selskab, Kombit. Men det afviser KMD, der har sendt prisdata til de enkelte kommuner.

Nu er striden gået så meget i hårdknude, at Kombit truer KMD med at hive selskabet i Fogedretten.

KMD har tidligere indbudt Kombit til at tage en tur ind forbi Konkurrencestyrelsen, for at få afklaret sagen. Ligesom en uvildig tredjepart er blevet foreslået.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.