Artikel top billede

Efter trusler: Nu hiver kommuner KMD i retten

Kombit tager de første skridt til et egentligt retsopgør imod KMD. Striden drejer sig om åbenhed omkring priser.

Kombit tager nu de første skridt på vejen mod en voldgiftssag imod KMD.

Striden drejer sig om ]åbenhed omkring priser.

Kombit havde givet KMD en frist til 1. april til at udlevere de ønskede oplysninger.

"Vi har ikke modtaget de efterspurgte oplysninger fra KMD indenfor tidsfristen," siger kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard fra Kombit til Computerworld.

I praksis tager Kombit nu nogle drøftelser med KMD i forhold til "de bestemmelser, der er om tvistløsninger i kommunernes kontrakter med KMD", som altså i sidste ende kan munde ud i en voldgiftssag.

"En eventuel voldgiftsag kan trække ud, men det afhænger af KMD's adfærd, som hidtil har været at forhale udleveringen af de oplysninger kommunerne, KL og Kombit har behov for," siger Mikkel Tang Hedegaard.

Han forklarer, at for KMD handler det her måske kun om tal, udlevering af priser og uridiske spidsfindigheder.

"For os handler det her om, at hverken KMD eller kapitalfonde igennem et slør af fortrolighedsbestemmelser kan diktere kommunerne, hvem de må dele priser og vilkår med, når det gælder samfundskritiske it-løsninger (monopolløsninger), der er finansieret af skatteydernes penge," fortæller han.

KMD: Vi er i dialog
Tidligere har professor Anders Drejer fra Aalborg universitet til Computerworld forklaret, at konflikten er eskaleret til et niveau, hvor det kan kappe værdi af selskabet, når det snart skal sælges.

Hos KMD har kommunikationsdirektør Morten Langager denne kommentar til udviklingen:

"Vi har ingen interesse i denne sag. Vi er derfor fortsat i dialog med Kombit og KL, og vi håber at finde en løsning, der kan tilfredsestille alle parter."

Læs også:

Vrede kommuner: KMD holder sine priser skjult for os.

Læs brevet fra KL-boss: Vi forlanger gennemskuelige priser.

Prisopgør: Sådan reagerer KMD på brok fra KL-boss.

KMD's salgsproces i fare: Risikerer at gå helt i stå.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.