Artikel top billede

HP: Her er vores fremtid som it-selskab

HP har været gennem nogle turbulente år med stor udskiftning i topledelsen og skiftende prioriteringer. Nu har den nye topchef lagt en klar strategi. Læs her, hvad HP's fremtid byder på.

Læs også:

HP bekræfter omfattende ændring af selskabet

Her er brevet der førte til HP-topchefs fyring

Derfor vil HP beholde sin pc-division

HP vil trække sig ud af pc-markedet

Shanghai: De seneste år har det været vanskeligt at gennemskue, hvad it-producenten Hewlett-Packards langsigtede satsninger egentlig var.

Det ene øjeblik postede virksomheden millioner i operativsystemet webOS. Det næste øjeblik skulle selskabet ride med på tablet-bølgen. Og så skulle HP pludselig ikke længere producere computere.

Nu fortæller topchef Meg Whitman imidlertid, at HP både skal levere hardware, software og services.

Skønt firmaet skal levere på tre fronter, har den kvindelige chef en klar førsteprioritet.

HP er lig Hardware Producent

"Vi er først og fremmest et hardware-firma, og det er vi stolte af. 70 procent af vores omsætning kommer fra hardware. Så selvom vi gør os i software, ændrer vi ikke HP til en software-virksomhed," fortæller hun.

Meg Whitman var da også hurtig til at redde pc-divisionen, hvis fremtid ellers var noget usikker, da hun tiltrådte topstillingen i HP.

I sidste uge i Shanghai meddelte hun desuden, at HP har tænkt sig satse intensivt på research og udvikling på computerfronten.

"Vores engagement i hardware er gennemført. Vi er 100 procent engagerede i pc-markedet. Jeg lover jer, at vi vil fortsætte med at forske i og udvikle vores computere. Det gør vi ved at udvise et langvarigt engagement og afsætte de nødvendige finansielle ressourcer," siger Meg Whitman foran verdenspressen på HP's Global Influencer Summit 2012 i Shanghai.

Denne udmelding kan for nogen virke modstridende med Whitmans handlinger, idet hun i sin foreløbig korte tid i chefstolen har lagt pc-forretningen sammen med print-forretningen i Printing and Personal Systems Group (PPSG). Altså kan det synes, at pc-forretningen ikke længere er vigtig nok til at blive prioriteret selvstændigt.

Tværtimod mener Meg Whitman, at der er god mening i at prioritere hardware som et samlet hele.

"Det er en måde at simplificere den samlede forretning og samtidig spare penge. Det giver os desuden en unik mulighed for at ensarte vores brand og designs - og det er essentielt for HP's strategi, at vi har et stærkt og samlet brand."

Læs også:

HP bekræfter omfattende ændring af selskabet

Her er brevet der førte til HP-topchefs fyring

Derfor vil HP beholde sin pc-division

HP vil trække sig ud af pc-markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.