Artikel top billede

Fiberfirmaer holder (igen) liv i konkurs-ramte kunder

Fiberselskaber skal nu igen holde liv i net til kunder hos en konkurs-ramt wimax-leverandør.

Elselskabernes fiberselskab, Nianet og leverandøren GlobalConnect skal nu igen holde liv i kunder fra en kuldsejlet Wimax-leverandør.

Denne gang skal selskaberne hjælpe kunder hos Skyline, der ellers i sidste uge gik konkurs.

For under et år siden stod GlobalConnect og Nianet i samme situation omkring Butlernetworks, der også gik konkurs.

Her måtte de to selskaber også holde gang i hjulene nogen tid efter konkursen.

"Vi er også leverandør til Skyline, så det er ærgerligt med konkursen. Men vi holder liv i det net vi leverer inden for en rimelig tidshorisont," siger administrerende direktør Rasmus Helmich fra Nianet.

Han forklarer, at en øjeblikkelig nedlukning vil genere Skylines slutkunder, hvilket Nianet gerne vil være med til at forhindre.

Også for fiberleverandøren GlobalConnect, der både leverede backbone til ButlerNetworks og Skyline, er der tale om en gentagelse af arbejdet med at få reddet stumperne ud af ilden.

"Det er klart, at i og med at vi har været leverandør, er vi nogle af dem, der kan være med i en løsning, så nettet kan blive drevet helt eller delvist videre. Hvordan den løsning bliver, kan jeg ikke svare på," fortæller GlobalConnects direktør Niels Zibrandtsen.

Sammenligner man med, hvordan det sidste år gik med at få ført ButlerNetworks videre, ser det dog ikke for lyst ud.

Her tilbød GlobalConnect, som ejer af ButlerNetworks infrastruktur, at overtage forretningen i kølvandet på konkursen.

Men selv om meldingen fra kurator i første omgang lød, at mulighederne for at køre forretningen videre så gode ud, faldt det hele alligevel i vasken.

Den største kreditor i boet, Amagerbanken, valgte nemlig at takke nej til det samlede købstilbud, hvilket betød, at kurator måtte splitte salget op i stumper.

Computerworld har for et stykke tid siden henvendt sig til kurator for at finde ud af, hvor mange penge, det er lykkedes at skaffe til kreditorerne. Men indtil videre uden resultat.

Problem for samfundet

Ifølge Niels Zibrandtsen er det ikke kun et problem for kunderne, at endnu en Wimax-leverandør nu må trække stikket.

"Det er den sidste leverandør på Wimax, der nu er væk. Det er et stort problem for Danmark, at der ikke er alternativ teknologi til rådighed, der kan skabe connectivitet på andre platforme. For det er det, der skaber innovation og alternative måder at kommunikere på," lyder det fra GlobalConnects direktør Niels Zibrandtsen.

Han tilføjer, at en stor del af Skylines kunder for eksempel var landmænd, der ikke kunne få ordentlige tjenester fra andre udbydere.

Han mener, at man fra politisk side bærer en del af ansvaret for det efterhånden golde danske landskab, når det kommer til alternativ teknologi.

"I og med at Telestyrelsen har valgt at tage penge for licenser, har økonomien været belastet. Branchen får det sværere, når du tager penge ud af telemarkedet," fortsætter Niels Zibrandtsen og tilføjer, at det som virksomhed naturligvis også gælder om at reagere hurtigt, når der kommer konkurrerende teknologier.

Godt alternativ væk

Også hos Nianet lyder samme toner. For Rasmus Helmich mener også ud fra en mere generel betragtning, at konkursen hos Wimax-firmaet er ærgerlig.

For i flere tilfælde er den trådløse løsning et godt alternativ.

"Det er hurtigt at etablere på remote sites, og nogle kunder ville kunne bruge teknologien til en fail over, som man kan slå over på, hvis der bliver gravet i jordforbindelserne," siger han.

Men med første Dansk Telecom, så Butlernetworks og nu Skyline, så er den mulighed så godt som død, konstaterer Rasmus Helmich.

"Økonomien har åbenbart ikke været til det. Så måske man skulle have været blevet på niche-området," fortæller han.

Både Butlernetworks og Skyline kæmpede og konkurrerede imod nye teknologier og var for så vidt gået i flæsket på både kobber og fiber-alternativerne.

Men de tabte altså alle med et brag. I dag flyttes en del private Skyline-kunder over til et TDC-ejet selskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.