Artikel top billede

Fiberfirmaer holder (igen) liv i konkurs-ramte kunder

Fiberselskaber skal nu igen holde liv i net til kunder hos en konkurs-ramt wimax-leverandør.

Elselskabernes fiberselskab, Nianet og leverandøren GlobalConnect skal nu igen holde liv i kunder fra en kuldsejlet Wimax-leverandør.

Denne gang skal selskaberne hjælpe kunder hos Skyline, der ellers i sidste uge gik konkurs.

For under et år siden stod GlobalConnect og Nianet i samme situation omkring Butlernetworks, der også gik konkurs.

Her måtte de to selskaber også holde gang i hjulene nogen tid efter konkursen.

"Vi er også leverandør til Skyline, så det er ærgerligt med konkursen. Men vi holder liv i det net vi leverer inden for en rimelig tidshorisont," siger administrerende direktør Rasmus Helmich fra Nianet.

Han forklarer, at en øjeblikkelig nedlukning vil genere Skylines slutkunder, hvilket Nianet gerne vil være med til at forhindre.

Også for fiberleverandøren GlobalConnect, der både leverede backbone til ButlerNetworks og Skyline, er der tale om en gentagelse af arbejdet med at få reddet stumperne ud af ilden.

"Det er klart, at i og med at vi har været leverandør, er vi nogle af dem, der kan være med i en løsning, så nettet kan blive drevet helt eller delvist videre. Hvordan den løsning bliver, kan jeg ikke svare på," fortæller GlobalConnects direktør Niels Zibrandtsen.

Sammenligner man med, hvordan det sidste år gik med at få ført ButlerNetworks videre, ser det dog ikke for lyst ud.

Her tilbød GlobalConnect, som ejer af ButlerNetworks infrastruktur, at overtage forretningen i kølvandet på konkursen.

Men selv om meldingen fra kurator i første omgang lød, at mulighederne for at køre forretningen videre så gode ud, faldt det hele alligevel i vasken.

Den største kreditor i boet, Amagerbanken, valgte nemlig at takke nej til det samlede købstilbud, hvilket betød, at kurator måtte splitte salget op i stumper.

Computerworld har for et stykke tid siden henvendt sig til kurator for at finde ud af, hvor mange penge, det er lykkedes at skaffe til kreditorerne. Men indtil videre uden resultat.

Problem for samfundet

Ifølge Niels Zibrandtsen er det ikke kun et problem for kunderne, at endnu en Wimax-leverandør nu må trække stikket.

"Det er den sidste leverandør på Wimax, der nu er væk. Det er et stort problem for Danmark, at der ikke er alternativ teknologi til rådighed, der kan skabe connectivitet på andre platforme. For det er det, der skaber innovation og alternative måder at kommunikere på," lyder det fra GlobalConnects direktør Niels Zibrandtsen.

Han tilføjer, at en stor del af Skylines kunder for eksempel var landmænd, der ikke kunne få ordentlige tjenester fra andre udbydere.

Han mener, at man fra politisk side bærer en del af ansvaret for det efterhånden golde danske landskab, når det kommer til alternativ teknologi.

"I og med at Telestyrelsen har valgt at tage penge for licenser, har økonomien været belastet. Branchen får det sværere, når du tager penge ud af telemarkedet," fortsætter Niels Zibrandtsen og tilføjer, at det som virksomhed naturligvis også gælder om at reagere hurtigt, når der kommer konkurrerende teknologier.

Godt alternativ væk

Også hos Nianet lyder samme toner. For Rasmus Helmich mener også ud fra en mere generel betragtning, at konkursen hos Wimax-firmaet er ærgerlig.

For i flere tilfælde er den trådløse løsning et godt alternativ.

"Det er hurtigt at etablere på remote sites, og nogle kunder ville kunne bruge teknologien til en fail over, som man kan slå over på, hvis der bliver gravet i jordforbindelserne," siger han.

Men med første Dansk Telecom, så Butlernetworks og nu Skyline, så er den mulighed så godt som død, konstaterer Rasmus Helmich.

"Økonomien har åbenbart ikke været til det. Så måske man skulle have været blevet på niche-området," fortæller han.

Både Butlernetworks og Skyline kæmpede og konkurrerede imod nye teknologier og var for så vidt gået i flæsket på både kobber og fiber-alternativerne.

Men de tabte altså alle med et brag. I dag flyttes en del private Skyline-kunder over til et TDC-ejet selskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.