Artikel top billede

Svindel-sag koster CSC svimlende summer

It-giganten CSC har undersøgt mistanke om omfattende regnskabsfusk flere steder i verden. Regningen er allerede nu stor.

Sagen om regnskabsfusk hos it-giganten CSC har kostet firmaet hundreder af millioner kroner alene i 2012. 

Det fremgår af en indberetning af selskabets seneste årsregnskab til det amerikanske børstilsyn. 

Her oplyser CSC, at udgifterne til advokatsalærer og en række sideløbende undersøgelser af firmaets regnskaber beløber sig til 67 millioner dollars.

Det er i danske kroner omkring 397 millioner kroner, som ifølge firmaet er brugt til at betale både juridiske og andre udgifter til SEC's og revisionskomiteens undersøgelser, fremgår det af årsregnskabet.

Omkostningene til salærer og undersøgelser løber dermed næsten op i lige så meget som de knap en halv milliard kroner, der var fusket med, da sagen startede i den danske afdeling af CSC.

Imidlertid dækker beløbet alene de udgifter som CSC har haft i 2012.

Afsporede folk

Regnskabsmanipulationen hos CSC i Danmark er ifølge firmaets topchef begået af "afsporede" medarbejdere, som firmaet fyrede.  

Sagen fik firmaet til at foretage en intern revision og det amerikanske børstilsyn til at igangsætte en undersøgelse af regnskaberne, som nu kører på andet år. 
 
Sagen har fået vrede aktionærer til at indlede flere gruppesøgsmål mod ledelsen og firmaet. 

Breder sig ud i verden

Efterhånden er sagen om regnskabsmanipulation udvidet til at omfatte ikke blot Danmark, men også Australien og USA, mens CSC i England senest er trukket ind i skandalen.

Her har Her Majesty's Revenue and Customs suppleret CSC interne revisonskomitte og SEC's undersøgelse med en ny egen undersøgelse.

CSC's topchef Mike Lawrie håbede ellers for nylig, at den følsomme sag og den interne undersøgelse nærmede sig sin afslutning.

"Vi forventer, at den interne undersøgelse snart vil komme frem til et resultat," sagde han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.