Artikel top billede

Danmarks største virtualiserings-projekt skudt i gang

Med 30.000 brugere bliver et nyt desktop virtualiserings-projekt et af de største nogensinde i Danmark.

Læs også:

Region H sparer dagligt 4.000 timer med virtualisering

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene

Region Syddanmark er i gang med de sidste forberedelser til et livtag med at få desktop virtualiseret sine arbejdsmaskiner til regionens 30.000 it-brugere fordelt på fem hospitalsenheder.

Dermed bliver regionens virtualiseringsprojekt et af de største af sin art i dronningeriget.

Formålet med virtualisering i Region Syddanmark er, at de mange - især kliniske - medarbejdere på hospitalerne får nemmere systemadgang med single-sign-løsninger og større fleksibilitet ved at kunne logge på alle arbejdsmaskiner på et hospital uden at skulle være bundet til deres eget skrivebord.

"Indtil videre forholder vi os til projektet så åbent som muligt, da vi først skal i gang med et egentligt udbud efter sommerferien," forklarer ikt-projektleder Jørgen Bøgholm Kristensen fra Region Syddanmark.

Region Syddanmark træder med sit kommende virtualiseringsudbud således i fodsporet på alle de andre regioner som eksempelvis Region H, som enten har implementeret eller er i gang med lignende løsninger.

Sparer 1,35 millioner timer

Ikt-chefen fra Region Syddanmark forklarer, at regionen har regnet sig frem til, at virtualiseringen i høj grad vil være en fordel for de medarbejdere, der er meget mobile på hospitalerne.

Modsat de nuværende login-tider til Windows-maskiner på helt op mod 300 sekunder, har regionens pilotprojekt på Odense Universitetshospital sammenholdt med hovedstadsregionens erfaringer afsløret, at login-tiden kan barberes ned til fem sekunder for en bruger.

Samlet set regner Region Syddanmark med at kunne spare helt op mod 1,35 million timer om året med desktop virtualisering.

Det betyder, at virtualiseringen samlet set kan spare regionen for godt og vel 100.000 spildtimer foran computerskærmene om måneden, selv om Jørgen Bøgholm Kristensen fra Region Syddanmark erkender, at ventetid også kan bruges til faglige samtaler.

"Det er dog helt sikkert, at der fremover vil blive mere tid til patienter, og vi kan leve op til effektiviseringskrav på to procent om året med virtualiseringen," siger han.

Første spadestik om lidt

Regionen har endnu ikke lagt sig fast på teknologier eller leverandører, men har inviteret store virtualiseringsselskaber som blandt andre VMware, Citrix, Microsoft, IBM og Oracle til opstartsmøde på Odenses Universitetshospital mandag den 25. juni.

Formålet med mødet er ifølge Jørgen Bøgholm Kristensen, at leverandørerne får mulighed for at præsentere deres løsninger og komme med teknologiske indspark, som Region Syddanmark eventuelt vil tage med i sin kravspecifikation, når virtualiseringsudbuddet kommer på banen efter sommerferien.

Jørgen Bøgholm Kristensen fortæller, at Region Syddanmark regner med, at projektet kommer til at stå i et "stort tocifret millionbeløb," uden han dog ønsker at konkretisere en fremtidig kontraktsum.

Virtualiseringsprojektet forventes sideløbende med 25 andre systemudrulninger at være på plads med udgangen af 2014, hvorefter de store tidsbesparelser begynder at tikke ind på kontoen.

"Vi skal nå det, sådan er det bare," er Jørgen Bøgholm Kristensens kommentarer til det kommende virtualiseringsprojekt.

Læs også:

Region H sparer dagligt 4.000 timer med virtualisering

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere