Artikel top billede

Danmarks største virtualiserings-projekt skudt i gang

Med 30.000 brugere bliver et nyt desktop virtualiserings-projekt et af de største nogensinde i Danmark.

Læs også:

Region H sparer dagligt 4.000 timer med virtualisering

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene

Region Syddanmark er i gang med de sidste forberedelser til et livtag med at få desktop virtualiseret sine arbejdsmaskiner til regionens 30.000 it-brugere fordelt på fem hospitalsenheder.

Dermed bliver regionens virtualiseringsprojekt et af de største af sin art i dronningeriget.

Formålet med virtualisering i Region Syddanmark er, at de mange - især kliniske - medarbejdere på hospitalerne får nemmere systemadgang med single-sign-løsninger og større fleksibilitet ved at kunne logge på alle arbejdsmaskiner på et hospital uden at skulle være bundet til deres eget skrivebord.

"Indtil videre forholder vi os til projektet så åbent som muligt, da vi først skal i gang med et egentligt udbud efter sommerferien," forklarer ikt-projektleder Jørgen Bøgholm Kristensen fra Region Syddanmark.

Region Syddanmark træder med sit kommende virtualiseringsudbud således i fodsporet på alle de andre regioner som eksempelvis Region H, som enten har implementeret eller er i gang med lignende løsninger.

Sparer 1,35 millioner timer

Ikt-chefen fra Region Syddanmark forklarer, at regionen har regnet sig frem til, at virtualiseringen i høj grad vil være en fordel for de medarbejdere, der er meget mobile på hospitalerne.

Modsat de nuværende login-tider til Windows-maskiner på helt op mod 300 sekunder, har regionens pilotprojekt på Odense Universitetshospital sammenholdt med hovedstadsregionens erfaringer afsløret, at login-tiden kan barberes ned til fem sekunder for en bruger.

Samlet set regner Region Syddanmark med at kunne spare helt op mod 1,35 million timer om året med desktop virtualisering.

Det betyder, at virtualiseringen samlet set kan spare regionen for godt og vel 100.000 spildtimer foran computerskærmene om måneden, selv om Jørgen Bøgholm Kristensen fra Region Syddanmark erkender, at ventetid også kan bruges til faglige samtaler.

"Det er dog helt sikkert, at der fremover vil blive mere tid til patienter, og vi kan leve op til effektiviseringskrav på to procent om året med virtualiseringen," siger han.

Første spadestik om lidt

Regionen har endnu ikke lagt sig fast på teknologier eller leverandører, men har inviteret store virtualiseringsselskaber som blandt andre VMware, Citrix, Microsoft, IBM og Oracle til opstartsmøde på Odenses Universitetshospital mandag den 25. juni.

Formålet med mødet er ifølge Jørgen Bøgholm Kristensen, at leverandørerne får mulighed for at præsentere deres løsninger og komme med teknologiske indspark, som Region Syddanmark eventuelt vil tage med i sin kravspecifikation, når virtualiseringsudbuddet kommer på banen efter sommerferien.

Jørgen Bøgholm Kristensen fortæller, at Region Syddanmark regner med, at projektet kommer til at stå i et "stort tocifret millionbeløb," uden han dog ønsker at konkretisere en fremtidig kontraktsum.

Virtualiseringsprojektet forventes sideløbende med 25 andre systemudrulninger at være på plads med udgangen af 2014, hvorefter de store tidsbesparelser begynder at tikke ind på kontoen.

"Vi skal nå det, sådan er det bare," er Jørgen Bøgholm Kristensens kommentarer til det kommende virtualiseringsprojekt.

Læs også:

Region H sparer dagligt 4.000 timer med virtualisering

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere