Artikel top billede

Dansk politi giver op for netbank-indbrud

Opklaringsprocenten på netbank-indbrud er tæt på nul.

Det er stort set uden risiko for it-kriminelle at hacke sig ind i danskernes netbank og stjæle penge.

Dansk politi står nemlig magtesløs over for kriminaliteten, skriver Ingeniøren.

Ifølge bladet kan ingen af de danske politikredse, som Ingeniøren har talt med, erindre, at der er blevet fanget en bagmand bag et netbank-indbrud.

Politiiet har intet klart overblik over, hvor mange netbank-sager, der er blevet opklaret.

"Sandsynligheden for at opklare netbank-indbrud er meget lille," siger Johnny Lundberg, chef for Rigspolitiets nationale it-efterforskningscenter, til Ingeniøren.

Ifølge bladet viser en gennemgang af en række angreb mod NemID, at størstedelen af sagerne ikke er blevet tildelt en medarbejder.

Finansrådet er langt fra tilfreds med situationen.

"Det er et problem, fordi folk kan fortsætte med at begå forbrydelserne. Det er bestemt en udfordring, at forbrydelse måske netop kan betale sig her," siger Jesper Goul, juridisk konsulent i Finansrådet, til Ingeniøren.

Læs også:

DanID advarer: Nye angreb mod NemID.

TastSelv-svindel: Sådan nuppede kriminelle millioner.

Netbank-tyve sniger sig ind via din mobils SIM-kort.

Derfor får danske datakriminelle ikke politi-besøg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere