Artikel top billede

TDC-leverandør fyrede færre it-folk end varslet

TDC-leverandøren Tata TCS massefyrede onsdag blandt tidligere CSC-ansatte. Det ramte overraskende færre, end firmaet havde meldt ud.

Læs også:

Plan: Bonus til fyrede TDC-folk for at træne afløsere

It-gigant efter dansek fyringer: Føler med de ramte 


it-gigant massefyrer blandt tidligere CSC-ansatte

It-kæmpen Tata TCS gennemførte onsdag morgen den planlagte massefyring blandt hundreder af overdragne, tidligere CSC-ansatte, som arbejder med telegiganten TDC's it-systemer.

Forleden varslede Tata TCS, at 84 ansatte, heraf langt størstedelen vest for Storebælt, mister jobbet efter få måneder hos firmaet.

Ifølge faglig sekretær John Jørgensen hos Prosa, der har mange medlemmer blandt de ansatte, foregik fyringerne onsdag morgen hos virksomheden, hvor de ansatte blev prikket ud efter et fællesmøde.

Vidste intet om færre fyringer

Han fortæller, at de ansatte Tata onsdag morgen havde samlet folk på både Aarhus og København, hvor man gennemførte det fælles møde klokken 09.15.

På mødet meldte ledelsen imidlertid ud, at TataTCS overraskende havde valgt at reducere antallet af stillinger som skulle nedlægges.

"Her blev det nævnt en passant, at tallet ville blive mindre end først udmeldt. Men selve tallet blev ikke nævnt," siger John Jørgensen.

"Herefter satte man gang i opsigelsesprocessen, hvor man orienterede folk om, hvorvidt de var på listen over folk, der skulle fortsætte, eller skulle afskediges," fortæller John Jørgensen".

Ifølge den faglige sekretær fik de ansatte aldrig at vide, præcis hvor mange færre der skulle fyres.

"Det præcise tal havde vi først om af formiddagen, hvor vi selv talte det sammen," siger han.

Ukendt årsag til reduktioner

"Vi stod overfor en masseafskedigelse som jo i sig selv er ulykkelig. Og hvis man skal se på det positive, så er det, at antallet blev skåret ned fra 84 til 69," siger John Jørgensen.

Han fortæller, at reduktionen i antallet af fyrede ikke er et resultat af forhandlingerne mellem Tata TCS og fagforbundene.

"Men formentlig fordi man ikke havde styr på sin videns- og opgaveoverdragelse, sådan at man kunne gå planken helt ud," siger John Jørgensen.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Tata TCS, men firmaet har ifølge virksomhedens danske PR bureau ingen kommentater på nuværende tidspunkt.

Læs også:

Prosa: Dette firma er ansvarligt for danske it-fyringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere