På dette it-område er Danmark bedst i verden

På et bestemt it-område er Danmark bedst i verden, viser ny, global undersøgelse.

Læs også:

Bredbånd er alt for dyrt - men nu skal det være slut

Dansk bredbånd halter på hastighed


Der er Danmark, og så er der resten af verden.

Indrømmet. Det lyder måske lidt flot, men i disse OL-tider skal man jo gå efter sejren. Hvis en ny statistik-database ellers er bare nogenlunde troværdig, har vi da også noget at have det i.

Danmark er nemlig en ret så suveræn nation, når det kommer til udbredelsen af internet.

Her er databasen
Google er gået sammen med den globale tele-organisation ITU om at stille en statistik-tjeneste gratis til rådighed på nettet. Idéen er, at man skal kunne trække diverse tele-statistikker for verden samlet set og for de enkelte lande.

Det er ITU, der står for selve data-indsamlingen, mens Google stiller sin Public Data Explorer til rådighed for den visuelle præsentation. Men tal helt tilbage fra 1960 og frem til 2011 får man nogle ret interessante præsentationer af udviklingen inden for internet og mobiltelefoni.

Statistikdatabasen kan findes her.

Sådan klarer Danmark sig
Computerworld har trukket et par statistikker fra 1990 til 2011 for Danmark og en række andre lande samt for verden samlet set.

Tager man eksempelvis statistikken for antallet abonnementer inden for kablede bredbåndsforbindelser per 100 indbyggere, stryger Danmark helt til tops blandt de lande, som vi normalt sammenligner os med:Også hvis man måler på antallet af internetforbindelser i det hele taget, nupper Danmark ifølge statistikken fra ITU guldet.Inden guld-rusen for alvor bryder løs, bør man dog også lige kaste et blik på nogle af de statistikker, hvor Danmark måske nok hører til i verdenseliten, men ikke nødvendigvis står til medaljer.

Læs også:

Bredbånd er alt for dyrt - men nu skal det være slut

Dansk bredbånd halter på hastighed


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.