Artikel top billede

Snart har en halv milliard husstande bredbånd

Inden for det næste år har 500 millioner husstande en bredbåndsforbindelse, konkluderer ny rapport.

De seks milliarder mennesker, der befolker vores klode, bliver i stigende grad koblet op til den digitale bredbånds-motorvej, der giver hurtigere og bedre adgang til de mere krævende internet-tjenester.

Ifølge en rapport fra det britiske analysefirma Futuresource Consulting har 500 millioner jord-boere snart adgang til bredbånds-internettet. Det vil ifølge firmaet ske inden for det næste år.

"Mere end 60 procent af alle fast-forbundne bredbånds-husstande i verden er forbundet ved hjælp af xDSL, hvor den digitale data-transmission finder sted over et lokalt telefon-netværk, mens kabel står for omkring 20 procent," udtaler analytiker Patrik Pfandler fra Futuresource Consulting.

Firmaet peger på, at blandt andet Afrika og Mellemøsten vil opleve en vækst på 33 procent i år. Specielt i Indien vil væksten være enorm, da landet i øjeblikket har en af verdens laveste bredbånds-penetrationer på blot to procent svarende til fem millioner indere. Om fire år vil tallet være i omegnen af 25 millioner, anslår Futuresource Consulting.

Det er Japan og Sydkorea, der ifølge analysehuset er længst fremme, når det kommer til hastighederne på bredbåndet. Den gennemsnitlige download-hastighed ligger på 30 Mbit/s. I Europa nævnes Sverige som hastigheds-førende (14 Mbit/s), mens USA blot kan præstere en gennemsnitlig download-hastighed på 2,7 Mbit/s.

Det fremgår ikke, hvad den gennemsnitlige hastighed i Danmark er ud fra analyseselskabets regnskabs-metoder.

Danmark forrest med udbredelsen

Mens Danmark endnu ikke kan prale på hastigheds-fronten, har vi i flere år ligget helt i top, når det kommer til bredbånds-penetrationen.

Da OECD i maj offentliggjorde sin årlige rapport om bredbånds-udbredelsen rundt omkring i verden, lå vi endnu engang i top med 37,2 procent af danskerne koblet til nettet med en download-hastighed på minimun 256 Kbit/s.

Tæt på os lå dog lande som Holland, Norge, Schweitz og Island med lignende udbredelser.

OECD skrev i rapporten, at antallet af bredbånds-opkoblede abonnenter i OECD-landene i december 2008 var 267 millioner, en stigning på 13 procent i forhold til året før.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere