Artikel top billede

(Foto: Simon Knudsen)

Her er TDC's plan med Carsten Dilling som topchef

ComputerViews: TDC har en helt klar plan, og det er grunden til, at Carsten Dilling bliver ny administrerende direktør og koncernchef.

Læs også:

TDC udnævner ny topchef - her er han

Sådan klarer TDC sig i benhård tele-priskrig

ComputerViews: Lige siden det 18. april blev meddelt, at TDC's administrerende direktør, Henrik Poulsen, skulle være ny topchef i Dong, har telegiganten officielt været på udkig efter en afløser til den magfulde post.

Med valget af Carsten Dilling kan man spørge sig selv, om det ikke hele tiden har ligget i kortene, at det skulle være ham?

I hvert fald ved man på alle leder og kanter, hvad man får med Carsten Dilling; en person, der kan fuldføre den strategi-plan, Henrik Poulsen forlader i utide.

TDC-bestyrelsesformand Vagn Sørensen udtalte da også tidligere i år, at man ville gå efter "en person med mange af de samme kvaliteter" som Henrik Poulsen.

"Vi kigger efter en holistisk person, som er stærk på både kort og langt sigt, og som kan afspejle de mål og værdier, som TDC står for," sagde bestyrelsesformanden.

I dag siger samme Vagn Sørensen om Carsten Dilling:

"Carsten har en unik indsigt i TDC's forretning og i alle processer i TDC. Han står som garant for at sikre den solide udvikling, koncernen er inde i."

Skal fortsætte TDC's gode udvikling

Med det udsagn kan man også konkludere, at der ikke i første omgang er lagt op til de store omvæltninger i selskabet, selvom der nu kommer en ny direktør.

I forbindelse med Henrik Poulsens exit-udmelding lød analysen blandt eksperterne da også, at TDC har gang i en yderst fornuftig udvikling i øjeblikket.

"Finansielt har TDC leveret det, der blev lovet på børsnoteringen, og han har positioneret TDC til at være nummer ét på alle forretningssegmenter, hvilket konkurrenterne lider meget under," har teleanalytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Markets udtalt.

Carsten Dilling giver rigtig god mening mening som ny top-boss, fordi han har været med til at forme TDC's aktuelle strategi og således også er et godt bud på en person, der kan fuldføre den, nu hvor Henrik Poulsen ikke han.

Men spørgsmålet er så, hvordan Carsten Dilling passer ind i TDC på længere sigt?

Carsten Dillings fortid og fremtid

Siden 2007 har Carsten Dilling været en del af den absolutte top i TDC, og han har tidligere haft topposter hos både IBM, Columbus IT Partner og Ementor.

En kig ned i hans fortid viser dog, at han ikke altid har forladt sine stillinger, fordi et nyt job stod klar til ham.

Hos Columbus IT Partner forlod han selv sin post i 2005, efter at Ib Kunøe havde købt sig til kontrollen med selskabet og således kunne meddele, at Dillings afløser allerede var fundet - en international profil fra Microsoft.

"Jeg har i den korte tid, vi har arbejdet sammen, værdsat Carsten Dillings professionalisme, hans loyale indstilling og hans benhårde arbejde. Kun strategiskiftet og muligheden for at få en helt ekstraordinær international leder fra Microsoft, der passer ind i de opgaver, der ligger foran Columbus IT Partner, har gjort, at vi skilles," lød det i 2005 fra Ib Kunøe.

Hos Ementor stod han i spidsen for selskabet, indtil det i 2006 lukkede og slukkede i Danmark, fordi alle forretningsaktiviteterne blev solgt fra - igen med Ib Kunøe som den person, der greb ind i Carsten Dillings karriere.  

Siden blev Carsten Dilling af daværende TDC-chef Jens Alder hentet ind som direktør for TDC Fastnet Norden, hvorefter han i 2009 blev koncerndirektør for TDC Operations.

Nu tager han så det sidste skridt op ad stigen, så han sidder i en af de absolut mest magtfulde danske direktørstole.

Hvor længe får han lov at blive?

Bestyrelsesformand Vagn Sørensen udtalte som bekendt i forbindelse med Henrik Poulsens opsigelse, at man ville gå efter en "en holistisk person, som er stærk på både kort og langt sigt."

I forbindelse med dagens udmelding fra TDC lyder det, at Carsten Dilling senere på året vil præsentere den igangværende opdatering af strategien, der skal række frem mod 2015.

I den periode skal Carsten Dilling fortsætte den gode udvikling, TDC er i gang med.

Det betyder, at han kommer til at fortsætte med at effektivisere og at sikre, at investorerne fortsat stoler på TDC's fremadrettede forretning.

Til den opgave virker han som et oplagt valg.

Spørgsmålet er så, om det ligger i kortene, at Carsten Dilling også skal føre TDC-skibet videre fra 2015, eller om man til den tid vil gå efter en anden direktør-profil?

Formentlig afhænger det i høj grad af, hvordan markedet former sig i de kommende år - og af Carsten Dillings kommende præstationer.

Læs også:

TDC udnævner ny topchef - her er han

Sådan klarer TDC sig i benhård tele-priskrig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere