Fyringer trods dansk udviklingssucces

Danske teleingeniører har udviklet det hurtigst sælgende produkt for amerikanske Tellabs nogensinde. Alligevel er der fyresedler på vej til 100 af dem, for ifølge direktøren er det nødvendigt at komme ned på et mere normalt investeringsniveau.

I sig selv er den pressemeddelelse, som Tellabs, amerikanske producent af netværksudstyr til teleselskab, udsendte tirsdag, langt fra usædvanlig. "Danske Ingeniører bag salgssucces", lød overskriften.

Tellabs danske ingeniører har udviklet en switch til teleselskabernes optiske netværk, som et mexicansk teleselskab har købt stort ind af, og den danske direktør, Peter Vierick, taler jublende om "det hurtigst sælgende nye produkt i Tellabs historie".

Der er bare det ved, at mange af de ingeniører, som har udviklet succesen, ikke har noget som helst at juble over. På trods af det fremragende salg fyrer Tellabs nemlig 100 af de 350 medarbejdere i Danmark.

Peter Viereck kan selv godt se det paradoksale i situationen, men han finder det alligevel ikke mærkeligt, at der bliver skåret ned i Danmark.

- Hele Tellabs er gået fra 10.000 medarbejdere i 2000 til 3000 medarbejdere, når de bebudede nedskæringer er gennemført. Da vi i 1999 blev overtaget af Tellabs, var der 330 medarbejdere i Danmark. Når fyringerne er gennemført, er vi stadig 250 tilbage, forklarer han.

Derfor mener Peter Viereck heller ikke, at der er tale om, at Tellabs fyrer danske udviklere, som har været i stand til at skabe stor indtjening til virksomheden i stedet for at investere i, at de også kan præstere det i fremtiden.

- Vi er nødt til at få investeringerne i Danmark ned på et mere normalt niveau, siger Tellabs-direktøren.

Han vurderer, at de danske investeringer har været dobbelt så høje som normalt for den type selskaber. På den baggrund finder han det ikke mærkværdigt, at Tellabs-koncernen vælger at høste indtjeningen fra sin investering i Danmark, uden at geninvestere store dele af den her i landet.

Den switch, som de danske Tellabs-ingeniører har udviklet, gør det muligt for teleselskaberne at udnytte deres investering i kraftige netværk ved at samle mange typer af datatrafik. Blandt andet kan switchen håndtere Ethernet, som virksomhederne i forvejen benytter på deres lokale netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere