Artikel top billede

Fotograf: Uffe Weng

Carsten Dilling: Sådan føles direktørstolen i TDC

Interview: Efter en måned som top-boss har Carsten Dilling for alvor taget fat på at forme fremtidens TDC. Læs, hvordan han oplever den magtfulde stilling.

Læs også:

Ny TDC-boss: Her er TDC's nye top-ledelse

Her er TDC's planer med Carsten Dilling som topchef

Før sommerferien meddelte TDC, at Carsten Dilling blev den person, der skulle overtage Henrik Poulsens direktørstol, efter at han havde sagt ja til en stilling i Dong Energy.

Her til formiddag kunne Carsten Dilling så efter lidt mere end en måned i direktørstolen præsentere TDC's halvårsregnskab, der viser en omsætning på 13,2 milliarder kroner, en stigning på 0,5 procent i forhold til første halvår 2011.

Samtidig foretager Carsten Dilling en omfattende rokade i TDC's top-ledelse.

Vil sikre direktionens holdbarhed

Carsten Dilling, nu har du haft en måneds tid på posten. Hvad har overrasket dig mest?

"Der har ikke været de store overraskelser. Måske en enkelt, som er den bølge af tiltag, vi har set i mobilmarkedet. Vi ser en masse taktiske tiltag med nogle prismæssigt meget aggressive kampagner."

"Det ser jeg som en meget kortsigtet tilgang i det marked, som ellers var ved at finde et rimelig lavt prispunkt."

"Udover det, så er den første tid jo gået med at køre mit ledelsesteam på plads i nogle nye roller."

Hvad ligger til grund for den rokade?

"Først og fremmest er det et udtryk for den stabilitet og kontinuitet, som min egen udnævnelse måske også var et signal om."

"Vi har været et meget sammentømret og velfungerende ledelsesteam. Det er selvfølgelig et tab at miste Henrik Poulsen, men det er også en anledning til, at vi lige stopper op og ser på, hvordan vi så kan fordele rollerne, hvis vi skal gøre det lidt smartere."

"Det er en gave for mig at have et så stærkt sæt af kolleger i direktionen, så det har været et mål i sig selv at prøve at fastholde dem og dermed også at sikre, at ansvarsområderne er lidt mere fyldige og bliver udvidet en lille smule. Det er altid spændende og udviklende."

Sådan er jobbet som top-boss

Du taler meget om direktionen som en enhed, men det er jo i sidste ende dig, der sidder i direktørstolen. Hvordan er det anderledes?

"Blandt andet tager jeg mig lidt mere tid til at tale med dig og dine kolleger, så der er en del udadvendte aktiviteter."

"Det udadvendte element med både presse, investorer og analytikere, men også kunde- og salgssiden, har jeg glædet mig meget til at få favnet, hvor det er relevant for forretningen."

Er der koldt på toppen?

Man siger jo, at det kan være koldt på toppen. I hvor høj grad har du oplevet det?

"Det har jeg ikke mærket endnu, men det kan være, at det bliver koldt, jo længere vi kommer hen på året," griner Carsten Dilling.

"Men vi er meget velfungerende og lige i teamet og har en god rollefordeling."

Dillings visioner for TDC

Kan du sætte ord på, hvilket selskab TDC skal være fremadrettet?

"Vi skal være et selskab, der er besat af at levere en bedre kundeoplevelse dag for dag."

"Den kundeoplevelse skal komme dels gennem alle de berøringspunkter, vi har med kunden. Det skal gerne være sådan, at det er de samme processer og de samme værktøjer, vi bruger i alle de berøringspunkter."

"Der er stadig masser af rum for forbedringer for TDC."

Men der er ikke noget af det, som jeres konkurrenter ikke også vil. Hvordan vil I gøre det bedre end dem?

"Nej, men jeg tvivler bare nogle gange på, når du ser deres regnskaber, om de har råd til det?"

"Vi gør noget ud af, at der er plads til at investere yderligere i kundeoplevelsen og til at investere yderligere i vores netværk og værktøjskasse. Og der stilles større og større krav."

Læs også:

Ny TDC-boss: Her er TDC's nye top-ledelse

Her er TDC's planer med Carsten Dilling som topchef
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.