Artikel top billede

Chok: HP nedskriver for milliarder af kroner

Hewlett-Packard nedskriver med gigantiske 48 milliarder kroner i den division, der ellers skulle tegne fremtiden for selskabet.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard nedskriver med godt 48 milliarder kroner i sit tredje regnskabskvartal på grund af svaghed i divisionen HP Enterprise Services.

Der er teknisk set tale om "nedskrivning af goodwill" i services-divisionen.

I finansverdenen bruges ordet goodwill til at beskrive immaterielle aktiver såsom styrken af et varemærke og udgør en del af vurderingen af et selskabs samlede værdi.

HP forklarer i en pressemeddelelse, at dette skridt er nødvendigt på grund af "hvad HP's aktier for nylig er blevet handlet for i kombination med markedsvilkårene og forretningsmæssige tendenser i services-segmentet."

Er vokset voldsomt

HP's services-forretning voksede voldsomt med opkøbet i 2008 af EDS for 83,7 milliarder kroner, hvilket blev anset af visse analytikere for at være for høj en pris.

I offentliggørelsen onsdag oplyser HP desuden, at Mike Nefkens, der er senior vice president og administrerende direktør for Enterprise Services EMEA, vil træde til som fungerende chef for hele divisionen.

Han vil rapportere direkte til koncernchef Meg Whitman.

Den hidtidige divisionschef for Enterprise Services, John Vistenin, forlader HP "for at forfølge andre interesser," skriver selskabet.

Vistenin blev udnævnt til chef for services-divisionen under tidligere koncernchef Leo Apotheker, der havde en kort og stormfuld tid i spidsen for HP og blev afløst af Whitman i september 2011.

Tidligere senior vice president og finansdirektør for services-divisionen Jean-Jacques Charhon er blevet udnævnt til driftsdirektør for divisionen.

Han skal fremover fokusere på at "øge kundetilfredsstillelsen og forbedre effektiviteten af service-leveringen."

Større udgifter end forventet

HP oplyser også, at selskabet i tredje kvartal får større udgifter end forventet relateret til en nedskæring i antallet af medarbejdere, der blev annonceret tidligere i år.

Det sker delvist på grund af "en højere end forventet anvendelse af programmet til tidlig pension."

Selskabet regner nu med en udgift før skat på mellem ni og 10 milliarder kroner, selv om estimatet tidligere lød på seks milliarder kroner.

HP oplyser desuden, at resultatet for tredje regnskabskvartal forventes at lande på cirka en dollar (6,02 kroner) per aktie, hvilket er en stigning i forhold til den tidligere prognose på mellem 5,66 kroner og 5,84 kroner, beregnet under non-GAAP (almindeligt anerkendte regnskabsprincipper) og fraregnet disse engangsudgifter.

Selskabets aktie steg 2,77 kroner efter denne offentliggørelse til 116,97 kroner i den sene handel, hvilket antyder en vis billigelse fra investorerne af HP's tiltag og den justerede prognose for tredje kvartal, selv om aktien stadig ligger langt lavere end i tidligere tider.

Læs også:

Så mange HP-ansatte skal fyres i Europa.

HP-blodbad i gang: 1.000 mand fyret.

Sådan vil HP-topchef bringe selskabet på ret kurs igen.

HP: Her er vores fremtid som it-selskab.

HP bekræfter omfattende ændring af selskabet.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.