Artikel top billede

Foto: Uffe Weng

Trods massive it-problemer: TDC roser indisk leverandør

Massive it-problemer har præget TDC, efter at selskabet skiftede CSC ud med Tata som leverandør. Alligevel er TDC-boss Carsten Dilling imponeret over Tata.

Læs også:

TDC indfører daglig kontrol af kritisk it

Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte

Carsten Dilling: Sådan føles direktørstolen i TDC

TDC's skift til Tata som it-leverandør på bekostning af CSC har resulteret i massive it-problemer hos telekoncernen.

Siden det officielle leverandør-skift den 1. april har it-problemerne resulteret i frustrerede TDC-medarbejdere og vrede kunder, som ikke kunne benytte selvbetjeningsløsninger og måtte vente forgæves på teknikerbesøg.

Men administrerende direktør og koncernchef, Carsten Dilling, siger nu til Computerworld, at han intet har at klage over i forhold til Tata Consultancy Services.

"Vi har hele tiden i TDC's topledelse regnet med, at det her blev smertefuldt med det tempo, vi satte. Men samtidig er vi kun blevet endnu mere bekræftede i, at TCS er den rigtige, langsigtede partner," siger Carsten Dilling.

Han har netop afleveret sit første TDC-regnskab og rundet den første måned i direktørstolen, og selvom den også har været præget at it-problemer, er han yderst tilfreds med Tata som ny leverandør.

"Vi er meget imponerede over den måde, de inspirerer os på, og over de helt åbenlyse kompetencer, de har omkring at have teleselskaber som kunder i deres butik," siger han til Computerworld.

Tempo til en verdensrekord

Udmeldingen kommer, selvom det blot er en måned siden, at it-problemerne nåede et niveau, hvor TDC indførte daglig kontrol med it-fejlretninger på kritiske systemer og selvom eksempelvis TDC's mailsystem har oplevet et total-blackout under leverandør-skiftet.

"Jeg synes, at man skal perspektivere det lidt og sætte det op i forhold til, hvad det er for et projekt, vi har gået igennem - og hvad vi regnede med, at der kunne komme af problemer," siger Carsten Dilling.

"Vi har haft forstyrrelser og problemer, men vi har faktisk både kontraktmæssigt og i forberedelserne kørt det her projekt enormt forceret og efter en slags verdensrekord. Ikke at vi stræbte efter det, men fordi sådan nogle projekter nogle gange har gavn af at blive kørt hurtigt igennem. "

Er det gået for hurtigt?

"Det kan man altid spørge sig selv om, men jeg vil sige, at der også ville have været problemer, hvis vi havde kørt det i et langsommere tempo."

"Du lave et spænd mellem, hvad der var det bedste og værste udfald af det her. Der ligger vi altså langt fra det, vi havde frygtet, hvis du kigger på, hvad det er for nogle problemer, hvor alvorlige de har været, og hvor meget forretningsmæssig negativ værdi de har haft."

Går efter en win-win med Tata

I hvor høj grad har problemerne rokket ved den business case, I havde lavet på forhånd?

"Den er ikke rokket overhovedet. De problemer, vi har haft, har vi kunnet overkomme."

"At et email-system ikke kører en halv eftermiddag er altså ikke noget, der gør, at TDC mister millioner af kroner. Det er besværligt og generende og irriterende, men det er ikke noget, der forværrer business casen."

Har problemer haft eller får de konsekvenser for Tata - eksempelvis i form af en bod?

"Nej, i indkøringen af sådan en kontrakt er vi i en bodsfri periode. Det her skal også helst ende som en win-win-situation. Ellers kommer sådan et strategisk partnerskab aldrig til at fungere."

"Vi havde regnet med, at det her ville koste forstyrrelser, og at det ville blive et smertefuldt andet kvartal. Vi ser virkelig forbedringsmomenter nu, og at TCS begynder at få både deres processer og værktøjskasse kørt ind."

"De begynder også at få kompetenceprofilen op på de nye folk, der kommer ombord," lyder det fra Carsten Dilling.

Han peger på, at TDC allerede nu mærker besparelserne ved at have skiftet fra CSC til TCS.

Læs også:

TDC indfører daglig kontrol af kritisk it

Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte

Carsten Dilling: Sådan føles direktørstolen i TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.