Foto: Uffe Weng

Trods massive it-problemer: TDC roser indisk leverandør

Massive it-problemer har præget TDC, efter at selskabet skiftede CSC ud med Tata som leverandør. Alligevel er TDC-boss Carsten Dilling imponeret over Tata.

Læs også:

TDC indfører daglig kontrol af kritisk it

Massive it-fejl hos TDC efter leverandørskifte

Carsten Dilling: Sådan føles direktørstolen i TDC


TDC's skift til Tata som it-leverandør på bekostning af CSC har resulteret i massive it-problemer hos telekoncernen.

Siden det officielle leverandør-skift den 1. april har it-problemerne resulteret i frustrerede TDC-medarbejdere og vrede kunder, som ikke kunne benytte selvbetjeningsløsninger og måtte vente forgæves på teknikerbesøg.

Men administrerende direktør og koncernchef, Carsten Dilling, siger nu til Computerworld, at han intet har at klage over i forhold til Tata Consultancy Services.

"Vi har hele tiden i TDC's topledelse regnet med, at det her blev smertefuldt med det tempo, vi satte. Men samtidig er vi kun blevet endnu mere bekræftede i, at TCS er den rigtige, langsigtede partner," siger Carsten Dilling.

Han har netop afleveret sit første TDC-regnskab og rundet den første måned i direktørstolen, og selvom den også har været præget at it-problemer, er han yderst tilfreds med Tata som ny leverandør.

"Vi er meget imponerede over den måde, de inspirerer os på, og over de helt åbenlyse kompetencer, de har omkring at have teleselskaber som kunder i deres butik," siger han til Computerworld.

Tempo til en verdensrekord
Udmeldingen kommer, selvom det blot er en måned siden, at it-problemerne nåede et niveau, hvor TDC indførte daglig kontrol med it-fejlretninger på kritiske systemer og selvom eksempelvis TDC's mailsystem har oplevet et total-blackout under leverandør-skiftet.

"Jeg synes, at man skal perspektivere det lidt og sætte det op i forhold til, hvad det er for et projekt, vi har gået igennem - og hvad vi regnede med, at der kunne komme af problemer," siger Carsten Dilling.

"Vi har haft forstyrrelser og problemer, men vi har faktisk både kontraktmæssigt og i forberedelserne kørt det her projekt enormt forceret og efter en slags verdensrekord. Ikke at vi stræbte efter det, men fordi sådan nogle projekter nogle gange har gavn af at blive kørt hurtigt igennem. "

Er det gået for hurtigt?

"Det kan man altid spørge sig selv om, men jeg vil sige, at der også ville have været problemer, hvis vi havde kørt det i et langsommere tempo."

"Du lave et spænd mellem, hvad der var det bedste og værste udfald af det her. Der ligger vi altså langt fra det, vi havde frygtet, hvis du kigger på, hvad det er for nogle problemer, hvor alvorlige de har været, og hvor meget forretningsmæssig negativ værdi de har haft."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.