Artikel top billede

Efter flere måneders søgning: Coop ansætter ny CIO

Supermarkedsgiganten Coop har i flere måneder stået uden it-styrmand, men nu er der endelig kommet navn på personen, der skal stå i spidsen for it-butikken.

Læs også:
Sådan har Coop klaret to måneder uden CIO

Dansk top-CIO fyret på gråt papir

Fyret Coop-it-direktør: Jeg havde ingen anelse

Det bliver René Munk-Nissen, der skal tage hånd om it-beslutningerne i Coop.

Han tiltræder nemlig stillingen som ny it-direktør i Coop 1. oktober 2012. Han indtræder samtidig i dagligvarekoncernens ledelse.

Det oplyser Coops presseafdeling.

René Munk-Nisssen er 49 år og er i dag it-direktør i DSB.

Tidligere har han stået i spidsen for it-afdelinger i firmaer som Royal Unibrew og Fona.

René Munk-Nissen glæder sig til nye udfordringer:

"Jeg har været glad for fire år i DSB, og er ked af, at jeg nu må siger farvel til gode kolleger og samarbejdspartnere. Jeg ville gerne have gjort det, som jeg har været med til at sætte i gang, færdigt, men jeg har fået et godt tilbud, som jeg ikke kan sige nej til," siger han i forbindelse med sin afgang fra DSB.

Fyret forgænger

Han efterfølger Lars Frahm, der blev fyret fra posten i begyndelsen af maj.

Begrundelsen for den fyring lød således:

"(..) vi arbejder med en ny it-strategi, som er anderledes fokuseret end det, som vi hidtil har arbejdet på. Og Coop har vurderet, at det stiller nogle anderledes krav til ledelsen af it-afdelingen, hvilket altså har ført til, at Per Toelstang (CFO, red.) og Lars Frahm er blevet enige om at stoppe samarbejdet," sagde Coops informationsdirektør, Jens Juul Nielsen i forbindelse med fyringen af Lars Frahm.

Siden maj har der ikke været en person på posten i Coop.

Læs også:
Sådan har Coop klaret to måneder uden CIO

Dansk top-CIO fyret på gråt papir

Fyret Coop-it-direktør: Jeg havde ingen anelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere