Artikel top billede

Rygter: Så meget ved vi allerede nu om Windows 9

Mens Windows 8 er på vej til at blive lanceret, er snakken om Windows 9 for alvor begyndt.

Læs også:

Windows 8 er klar: Se hvornår du kan hente OS'et

Anmeldere lunkne: Derfor bliver Windows 8 aldrig aldrig godt

Den 26. oktober frigiver Microsoft den endelige forbruger-udgave af Windows 8-styresystemet.

Det nye styresystemet har tiltrukket sig en del opmærksomhed på grund af den nye Metro-brugergrænseflade (som nu ikke længere må kaldes Metro).

Men selvom Windows 8 endnu ikke er at finde på hylderne i din lokale Elgiganten, så begynder snakken om den næste Windows-version allerede nu at florere på nettet.

I hvert fald skriver blandt andre ZDNets Microsoft-blogger, Mary Jo Foley, om de første læk om det, der tilsyneladende er en ny version af Windows.

Er navnet Blue?

Mens en del tech-sider omtaler den næste version som et Windows 9, så mener ZDNet med baggrund med samtaler med anonyme kilder at vide, at der bliver tale om et Windows med kodenavnet "Blue."

Om Blue så er et helt nyt styresystem eller blot kodenavnet for den Service Pack 1, der nødvendigvis må komme til Windows 8, er der en del tvivl om.

ZDNet har uanset hvad kilder, der mener, at Blue vil være klar i sommeren 2013.

Hvis det er sandt, er der næppe tale om et helt nyt styresystem, men snarere om en servicepakke eller en versionsopdatering til eksempelvis Windows 8.5 eller noget i den stil.

Hvis man antager, at Microsoft fortsætter med den normale opdaterings-cyklus for Windows, så vil et "Windows 9" først være klar om tre år, i 2015.

En del har dog peget på, at den form for versions-opdateringer måske er på vej ud til fordel for mindre men hyppigere opdateringer, som vi kender det fra eksempelvis smartphone-styresystemerne. 

Tidligere i år forsøgte Microsoft Danmark sig i øvrigt med en velvalgt aprilsnar omkring den næste version af Windows, der skal efterfølge Windows 8:

"Dårligt er Windows 8 Consumer Preview blevet frigivet, og vi er stadigvæk et stykke fra frigivelsen af den færdige version. Alligevel annoncerede produktteamet i dag, at de er i gang med at planlægge fremtiden ved at fremvise en meget tidlig konceptversion af den næste version af Windows, kodenavn: Windows 9 ¾."

Læs også:

Windows 8 er klar: Se hvornår du kan hente OS'et

Anmeldere lunkne: Derfor bliver Windows 8 aldrig aldrig godt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere