Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Politiet: Derfor kan vi ikke fange Microsoft-svindlere

Læs hvorfor politiet ikke har fanget nogle Microsoft-svindlere på trods af data - og pengespor, ifølge politiinspektør.

Læs også:

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden

Fik Microsoft-svindler i fælden: Nu er sagen strandet

Microsoft-svindlere hærger fortsat i landet, oplyser Microsoft og en svindel-jæger.

Men politiet har endnu ikke fanget nogle af forbryderne.

"Mig bekendt er ingen Microsoft-svindler blevet fanget," siger politiinspektør Jørn Graversen fra National Kriminalteknisk Enhed.

Hver af de anmeldte sager bliver håndteret i de lokale politikredse, men i tilfælde af assistance til opklaring hjælpes fra centralt hold.

Imidlertid er problemet omkring Microsoft-svindlerne, at det kræver mange ressourcer at opspore og indfange dem, forklarer politiinspektøren.

For selvom det måske er muligt at følge et dataspor til et bibliotek i et fjerntliggende land, skal det fortsat påvises, hvem der har siddet ved computeren.

På samme måde omkring pengesporet, hvor overførslerne kan ske utallige gange for til sidst at havne på konti tilhørende forskellige firmaer, hvor hele pointen er, at det vil koste mange ressourcer for dansk politi at beslaglægge pengene og bede om adgang til oplysninger fra de pågældende, lande og banker, forklarer politiinspektøren videre.

Altid et ressource-spørgsmål

"I sidste ende skal vi altid afveje indsatsen og de ressourcer, vi bruger, op imod forbrydelsen. I nogle af de her tilfælde er der måske forsvundet 5.000 kroner".

"Skal vi bruge mange timer på at opklare det, fremfor eksempelvis at opklare voldtægtsforbrydelser og lignende?" spørger han.

Jørn Graversen peger videre på, at flere af Microsoft-svindlerne næppe vil få lange fængselsstraffe.

Sådan bekæmper man dem

Derfor ser han kun en vej til at bekæmpe kriminalitet: oplysning.

"Vi skal simpelthen advare alle derude imod den her slags svindel. For når det ikke længere kan betale sig, så stopper aktiviteten," vurderer politiinspektøren.

Rådet lyder derfor fra politiet, igen, igen: Læg på hvis du bliver ringet op af nogle der udgiver sig for at være fra Microsoft eller lignende.

Desuden lyder et andet godt råd i forhold til it-kriminalitet af lignende type: Er et tilbud for godt til at være sandt, så er det nok også tilfældet.

Læs også:

Trin for trin: Sådan lokkede it-mand svindler i fælden

Fik Microsoft-svindler i fælden: Nu er sagen strandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.