Softwareopdatering skaber SMS-koks hos Telenor

Telenor-kunder ramt af SMS-problemer efter en softwareopdatering.

Læs også:

Ny top-direktør til Telenor Danmark

Telia-kunder ramt af stort mobil-nedbrud

Telenor genvinder de tabte mobilkunder

Dansk telekæmpe mister kunder i tusindvis


En større softwareopdatering af Telenors radiomaster betyder, at kunder oplever problemer med i timevis forsinkede SMS-beskeder, og at samme besked dukker op adskillige gange i indbakken.

Telenor skriver på sin hjemmeside, at der er uregelmæssig drift i forhold til SMS'er, og at fejlretningen er i gang.

"Kunder i hele Danmark, der benytter smartphones via 3G, kan opleve, at enkelte SMS'er ikke modtages. Opdatering: Der fejltrettes fortsat. Vi vender tilbage med en opdatering senest d. 27.08 2012 kl. 15.00," skriver Telenor under driftstatus.

Stor utilfredshed
Flere kunder har allerede brokket sig højlydt, blandt andet på Facebook, hvor der er flere utilfredse statusopdateringer.  

"Okay - nu får jeg forklaring på min mega dårlige Tlf dækning- jeg har jo Telenor!!! Big mistake!!," skriver en vred Telenor-kunde.

Teleselskabet Bibob bruger Telenors net, og en Bibob-kunde har haft lidt større problemer at tænke på.

"Ahmen for hel...! BIBOB, få styr på jeres netværk. Har ligesom termin i morgen, skal jeg morse til Skejby hvis jeg går i fødsel de næste 6 timer mens jeg er alene hjemme?!," skriver kunden.

Telenor beklager problemerne
Hos Telenor beklager man problemerne.

"Jeg kan kun beklage, at det rammer nogle af vores kunder. Vi arbejder selvfølgelig på at få opdateret den her software hurtigst muligt," siger pressechef for Telenor, Peter Glüsing.

Telenor oplyser ikke, hvor mange der er ramt af problemerne, men i selskabets optik er det ikke et større driftsnedbrud.

"Det er ikke et udbredt problem, det er faktisk ganske få af vores kunder, som oplever, at de sender en SMS, der ikke når frem. Vores kundeservice er heller ikke blevet lagt ned af vrede kunder," siger Peter Glüsing.

Herudover oplyser pressechefen, at det kun er 3G-kunder, der vil bliver ramt af de udsving, der kan komme i forbindelse med opdateringen, og at det vil være løst senest fredag.

Et stort område er ramt
Telenor holder løbende kunderne opdateret på sin hjemmeside under driftstatus, men oplyser, at opdateringen af softwaren allerede er gennemført i det meste af Sjælland og Jylland.

Men indtil senest fredag må noget af København, det sydlige Jylland og Fyn stadig forberede sig på eventuelle problemer med SMS-beskederne.

Læs også:

Ny top-direktør til Telenor Danmark

Telia-kunder ramt af stort mobil-nedbrud

Telenor genvinder de tabte mobilkunder

Dansk telekæmpe mister kunder i tusindvis

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.