Artikel top billede

Telenor genvinder de tabte mobilkunder

Den norskejede telekoncern har fået 34.000 flere mobilkunder i Danmark i løbet af det sidste kvartal. Men fastnetkunderne siver, og indtjeningen per kunde fortsætter med at falde.

Læs også: Dansk telekæmpe mister kunder i tusindvis

Vrede telefirmaer: Så hårdt vil TDC-manøvre ramme

På trods af Telenors utilfredshed med den TDC-manøvre, der i maj angiveligt kastede flere tusinde Telenor-fastnetkunder tilbage i armene på TDC, kan Telenor glæde sig over en samlet kundefremgang de seneste måneder.

Det fremgår af Telenors regnskab for andet kvartal.

Telenor mistede dog 21.000 kunder i første kvartal, og det kan derfor synes som det tabte, der nu er vundet tilbage.

Samlet set kom cirka 34.000 nye mobilkunder til i andet kvartal, og det bringer Telenors samlede kundeantal op på lidt over to millioner. Det er især taletidskortene, der er populære, med 25.000 flere kunder, mens cirka 10.000 nye kunder har valgt mobilabonnementer.

"Jeg er meget tilfreds med, at så mange nye kunder vælger Telenor på et tidspunkt, hvor konkurrencen på markedet er så udtalt. Vi klarer os godt i et hårdt marked, og jeg er optimistisk for resten af 2012. Med fortsat fokus på at skabe gode kundeoplevelser samtidig med, at vi effektiviserer driften, står vi stærkt på det danske telemarked," udtaler Telenor Danmarks direktør, Jon Erik Haug, i en pressemeddelelse.

Antallet af fastnetkunder er dog faldet med 16.000, så Telenors samlede antal fastnetkunder nu lyder på 354.000.

"Vores indsats for at konvertere fastnetkunder til mobilkunder går godt i en tid, hvor vi ser, at priserne på fastnettelefoni skrues i vejret," siger Jon Erik Haug.

Indtjeningen per kunde, også kaldet ARPU (average revenue per user red.) fortsætter dog også med at falde og lyder på 146 kroner mod 153 i første kvartal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere






Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.