Artikel top billede

Top-rådgiver: Derfor skal du bare elske Windows 8

Hold nu op med al den skepsis mod Windows 8, så du kan udnytte mulighederne i det fantastiske styresystem, lyder en opfordring.

Læs også:
Windows 8 mod Mounatin Lion: Her er dommen

Sådan får du Start tilbage i Windows 8 - og fjerner Metro

Microsoft-brugere hidser sig op over Windows 8

Windows-brugere, der brokker sig over brugergrænsefladen i Windows 8, bør genoverveje den negative tilgang til det nye styresystem fra Microsoft.

Det er budskabet fra Ron Tolido, der er senior vice president hos Capgemini og CTO inden for applikationer i den europæiske del af det globale rådgivningsfirma.

"Lad os benytte lejligheden til at opfinde et nyt koncept: 'Start-knap-syndromet' finder sted, når vi fejler med at udnytte transformations-potentialet i en ny teknologi, fordi vi kun ser på, hvad vi allerede gør og kender," skriver Ron Tolido i et blogindlæg med overskriften "Start-knap-syndromet."

Han hæfter sig ved, at mange fokuserer på, hvor Start-knappen er blevet af i Windows 8.

"Det er i virkeligheden kun naturligt - ønsket om mekanismer og vaner, som vi har vænnet sig til gennem årtier. Det er den samme, velkendte komfort-zone, der afholder os fra at udforske nye områder og muligheder," lyder det fra Capgemini-rådgiveren. 

Derfor laver Microsoft det hele om

Ron Tolido forsøger - ligesom Microsoft selv - at henlede opmærksomheden på, at Windows 8 netop er helt anderledes, fordi det skal passe ind i en ny verden med nye enheder, hvor data opbevares i skyen, og der skal være let adgang til vigtige forretningsinformationer.

"Det er faktisk det bedste forsøg, jeg har set på at usynliggøre et operativsystem," skriver Ron Tolido.

"Windows 8 fører dig så hurtigt som muligt hen til det, du har brug for, uden at genere dig med de underliggende mekanikker ... Det tager en frisk, fordomsfri tilgang til nutidens og fremtidens virksomheds-udfordringer, så man kan sætte pris på og udnytte potentialet i banebrydende teknologier."

Klassisk software-dilemma

Den danske brugervenlighedekspert Thomas Visby Snitker har tidligere analyseret den udbredte skepsis mod Windows 8 over for Computerworld.

"Det er et helt klassisk dilemma i softwareudvikling. Produktivitet støttes af mange ting, og mange reagerer negativt på ændringer i OS-brugergrænsefladen i forbindelse med versionsskift. De skal lære nyt, men har ikke bedt om det, og det går ud over produktiviteten, indtil det nye er tillært," har han udtalt.

Windows 8-debatten er ikke ulig den, vi havde, da vi gik fra de tekst- og kommando-baserede brugergrænseflader i 1980'erne til de grafiske i 1990'erne, hvor det gik det ud over superbrugerne.

"De skulle 'slæbe' en mus henover skærmen og klikke en masse i stedet for blot at indtaste en kode for det ønskede vindue. Meget effektivt, meget svært at lære," har Thomas Visby Snitker forklaret.

Læs også:

Windows 8 mod Mounatin Lion: Her er dommen

Sådan får du Start tilbage i Windows 8 - og fjerner Metro

Microsoft-brugere hidser sig op over Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere