Sådan overvåger efterretningstjeneste sociale medier

Efterretningstjeneste kigger dig over skulderen, når du færdes på de sociale medier.

Læs også:
Sådan stopper du overvågning af din færden på nettet

Dansk internet-overvågning under pres

Hvis ikke du vil overvåges af den amerikanske efterretningstjeneste National Security Agency, så skal du undgå at skrive disse ord, når du bevæger dig rundt på de sociale medier.

Sidste år kom det frem, at National Security Agency systematisk overvåger sociale medier for specifikke ord, eller flere ord, der skrives i en bestemt sammenhæng.

Listen over ord, som efterretningstjenestes overvåger, kom frem i offentligheden sidste år, fordi listen blev udleveret gennem loven om offentlig aktindsigt (Freedom of Information Act).

Her er ordene National Security Agency kigger efter
I det offentliggjorde dokumentet fremgår det, at et network operating center under National Security Agency benytter værktøj til at overvåge sociale medier indenfor ni forskelige kategorier.

Kategorierne er inddelt efter Domestic Security, DHS & Other Agencies, HAZMAT & Nuclear, Health Concern + H1N1, Infrastructure Security, Southwest Border Violence, Terrorism, Weather/Disaster/Emergency og Cyber Security.

I listen finder man oplagte ord, som for eksempel 'attack', 'Al Qaeda', 'Taliban', 'Terrorism', 'dirty bomb' og 'Jihad'.

Men undersøges listen nærmere finder man også ord, som ikke umiddelbart er oplagte til overvågning. Her i blandt 'pork', 'cloud', 'Exercise', 'team', 'Mexico' og 'Social media'

Du finder hele listen over ord her.

Læs også:
Sådan stopper du overvågning af din færden på nettet

Dansk internet-overvågning under pres


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.