Artikel top billede

Sådan overvåger efterretningstjeneste sociale medier

Efterretningstjeneste kigger dig over skulderen, når du færdes på de sociale medier.

Læs også:
Sådan stopper du overvågning af din færden på nettet

Dansk internet-overvågning under pres

Hvis ikke du vil overvåges af den amerikanske efterretningstjeneste National Security Agency, så skal du undgå at skrive disse ord, når du bevæger dig rundt på de sociale medier.

Sidste år kom det frem, at National Security Agency systematisk overvåger sociale medier for specifikke ord, eller flere ord, der skrives i en bestemt sammenhæng.

Listen over ord, som efterretningstjenestes overvåger, kom frem i offentligheden sidste år, fordi listen blev udleveret gennem loven om offentlig aktindsigt (Freedom of Information Act).

Her er ordene National Security Agency kigger efter

I det offentliggjorde dokumentet fremgår det, at et network operating center under National Security Agency benytter værktøj til at overvåge sociale medier indenfor ni forskelige kategorier.

Kategorierne er inddelt efter Domestic Security, DHS & Other Agencies, HAZMAT & Nuclear, Health Concern + H1N1, Infrastructure Security, Southwest Border Violence, Terrorism, Weather/Disaster/Emergency og Cyber Security.

I listen finder man oplagte ord, som for eksempel 'attack', 'Al Qaeda', 'Taliban', 'Terrorism', 'dirty bomb' og 'Jihad'.

Men undersøges listen nærmere finder man også ord, som ikke umiddelbart er oplagte til overvågning. Her i blandt 'pork', 'cloud', 'Exercise', 'team', 'Mexico' og 'Social media'

Du finder hele listen over ord her.

Læs også:
Sådan stopper du overvågning af din færden på nettet

Dansk internet-overvågning under pres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.