Artikel top billede

3-direktør: Derfor har jeg overlevet i syv år på posten

Interview: Mens andre telebosser kommer og går, er teleselskabet 3's direktør med syv år i direktørstolen "still going strong". Læs her hvorfor.

Læs også: Så kort tid holder de danske telebosser i jobbet

Der har været gang i svingdøren i toppen af de danske teleselskaber gennem de seneste år, hvor fyringer, frivillige afgange og forfremmelser har erstattet gamle hoveder med nye og gjort to år i direktørstolen til en bedrift i sig selv.

Tidligere på måneden fik norskejede Telenor ny kaptajn i form af tjekkiske Marek Slacik, der overtager efter Jon Erik Haug. Sidstnævnte nåede kun to år på posten, inden han hoppede videre til Telenors koncernledelse.

Ligeledes valgte TDC-topchefen Henrik Poulsen at tage et trin op ad karrierestigen, da han i kølvandet på Dong-chef Anders Eldrups pludselige exit blev headhuntet til energiselskabet. I juli overtog Carsten Dilling stillingen som TDC-topchef.

I januar sidste år fik en af de gamle garder, Telia-topchefen Jesper Brøckner, til sin egen overraskelse sparket, efter ni år i direktørstolen. Han blev erstattet af Søren Abildgaard.

Det efterlader teleselskabet 3 tilbage som det eneste af de store teleselskaber, der har en direktør siddende med mere end to års erfaring.

3's direktør Morten Christiansen har nemlig siddet i førersædet siden 2005.

Og telebossen har bemærket udskiftningstendensen hos konkurrenterne.

Stoppede op

"Da jeg sidste år hørte, at Jesper Brøckner var fyret, stoppede jeg da lige op og tænkte, at jeg kunne vælge at se det på to måder. Enten kunne jeg se det som, at jeg nu var den mest garvede i branchen. Eller at jeg var den næste, der stod for tur," siger Morten Christiansen og griner.

Men hans parløb med 3 har indtil videre fundet sted i syv år.

Det på trods af at det kun er de sidste to år, at virksomheden har tjent penge i Danmark.

Ligeledes har de danske aktiviteter indtil videre været en stor underskudsforretning.

Det langvarige parløb forklarer han blandt andet med, at de kinesiske Hutchison Whampoa-ejere, sikkert placeret på den anden side af jorden, formår at slippe kontrollen.

Otte måneder at vinde tillid

"Det tog mig otte måneders tid at vinde kinesernes tillid, og siden da har de ikke blandet sig i meget. Det passer godt til mig. Er man for eksempel ansat i et amerikansk selskab, sender de jo Bob, Rob eller Tom over og kigge en over skulderen, lige så snart der er det mindste. Med kinesiske ejere har man en høj grad af frihed," lyder det fra Morten Christiansen.

Han beskriver 3's miljø som uformelt med masser af unge mennesker og god energi. En kultur, der passer godt til hans natur.

"Jeg er mere entrepenørtypen og fungerer ikke, hvis rammerne bliver for stive," siger han.

Morten Christiansen vil dog ikke garantere, at han tager syv år til i 3's direktørstol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere