Artikel top billede

3-direktør: Derfor har jeg overlevet i syv år på posten

Interview: Mens andre telebosser kommer og går, er teleselskabet 3's direktør med syv år i direktørstolen "still going strong". Læs her hvorfor.

Læs også: Så kort tid holder de danske telebosser i jobbet

Der har været gang i svingdøren i toppen af de danske teleselskaber gennem de seneste år, hvor fyringer, frivillige afgange og forfremmelser har erstattet gamle hoveder med nye og gjort to år i direktørstolen til en bedrift i sig selv.

Tidligere på måneden fik norskejede Telenor ny kaptajn i form af tjekkiske Marek Slacik, der overtager efter Jon Erik Haug. Sidstnævnte nåede kun to år på posten, inden han hoppede videre til Telenors koncernledelse.

Ligeledes valgte TDC-topchefen Henrik Poulsen at tage et trin op ad karrierestigen, da han i kølvandet på Dong-chef Anders Eldrups pludselige exit blev headhuntet til energiselskabet. I juli overtog Carsten Dilling stillingen som TDC-topchef.

I januar sidste år fik en af de gamle garder, Telia-topchefen Jesper Brøckner, til sin egen overraskelse sparket, efter ni år i direktørstolen. Han blev erstattet af Søren Abildgaard.

Det efterlader teleselskabet 3 tilbage som det eneste af de store teleselskaber, der har en direktør siddende med mere end to års erfaring.

3's direktør Morten Christiansen har nemlig siddet i førersædet siden 2005.

Og telebossen har bemærket udskiftningstendensen hos konkurrenterne.

Stoppede op

"Da jeg sidste år hørte, at Jesper Brøckner var fyret, stoppede jeg da lige op og tænkte, at jeg kunne vælge at se det på to måder. Enten kunne jeg se det som, at jeg nu var den mest garvede i branchen. Eller at jeg var den næste, der stod for tur," siger Morten Christiansen og griner.

Men hans parløb med 3 har indtil videre fundet sted i syv år.

Det på trods af at det kun er de sidste to år, at virksomheden har tjent penge i Danmark.

Ligeledes har de danske aktiviteter indtil videre været en stor underskudsforretning.

Det langvarige parløb forklarer han blandt andet med, at de kinesiske Hutchison Whampoa-ejere, sikkert placeret på den anden side af jorden, formår at slippe kontrollen.

Otte måneder at vinde tillid

"Det tog mig otte måneders tid at vinde kinesernes tillid, og siden da har de ikke blandet sig i meget. Det passer godt til mig. Er man for eksempel ansat i et amerikansk selskab, sender de jo Bob, Rob eller Tom over og kigge en over skulderen, lige så snart der er det mindste. Med kinesiske ejere har man en høj grad af frihed," lyder det fra Morten Christiansen.

Han beskriver 3's miljø som uformelt med masser af unge mennesker og god energi. En kultur, der passer godt til hans natur.

"Jeg er mere entrepenørtypen og fungerer ikke, hvis rammerne bliver for stive," siger han.

Morten Christiansen vil dog ikke garantere, at han tager syv år til i 3's direktørstol.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.