Artikel top billede

Ubrugelige Skyline-antenner samler støv på Danmarks hustage

Massevis af ubrugelige Skyline-antenner samler støv på Danmarks hustage, efter Skyline gik konkurs. Ingen ved, hvad der skal ske med antennerne.

Læs også:

Ingen købere til ledige Wimax-licenser.

Skyline-frekvenser for 117 millioner kroner samler støv.

It-forbindelser koster danske firmaer kassen efter Skyline-krak.

Vred dansker: Hvorfor kan vi ikke få ordentligt bredbånd?

Skybrud: Sådan ramte Skyline-krakket danskerne.

43.000 kunder fik 30. juni 2012 kappet deres Skyline-forbindelse, og et stort antal modtageudstyr ligger ubrugt hen to måneder efter konkursen.

Kuratoren for Skylines konkursbo ved ikke, hvor mange modtagere det drejer sig om, samt hvilken værdi udstyret har.

Men faktum er, at de tidligere kunder i øjeblikket ikke ved, hvad de skal stille op med deres gamle Skyline-modtageudstyr.

Hvad der vil ske er uvist, så de tidligere kunder skal ikke forvente, at udstyret vil blive afkrævet tilbageleveret lige med det samme.

Tidligere kunder må vente

"Det er endnu uafklaret, hvad der vil ske, og hvad værdien af udstyret er," siger kurator Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert.

Det er tidligere meldt ud, at leverandøren af udstyret har påberåbt sig ejendomsretten til udstyret hos de tidligere kunder.

Derfor må man som tidligere kunde forvente, at udstyret vil blive krævet tilbage på et tidspunkt.

"Leverandøren af udstyret har påberåbt sig ejendomsforbehold til det udstyr, der befinder sig hos kunderne. Kuratorerne er pt. i dialog med leverandøren herom. Boet opfordrer derfor til, at udstyret foreløbigt opbevares." fremgår det af en meddelelse på skyline.dk fra 6. juni 2012.

Udstyret er ubrugeligt

Udstyret kan ikke bruges til andre formål for kunderne, det gælder hverken modtageren eller den boks, der konverterer signalet fra Wimax til kundes eget netværk.

"Udstyret er låst til Wimax. De kommer aldrig til at kunne bruges til andet, så udstyret derude er helt ubrugeligt," siger direktør for Netplan, Torben Rune, der specialiserer sig i rådgivning inden for tele- og kommunikationsbranchen.

Læs også:
Skyline-erstatning fyldt med mangler for erhvervslivet

Skyline-frekvenser for 117 millioner kroner samler støv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere