Artikel top billede

Scorer kassen: Her er landets største it-overskud

En særlig gruppe firmaer i it-branchen scorer de tre største overskud. Men det skyldes vidt forskellige ting.

Læs også: Her er Danmarks største it-virksomheder.

3,6 milliarder kroner.

Eller små 10 millioner kroner om dagen.

Så meget har TDC A/S tjent efter skat i seneste regnskabsårs, hvilket sender selskabet ind på førstepladsen over overskud i den danske it-branche.

I hvert fald er overskuddet i moderselskabet det største blandt de 197 it-virksomheder, der indgår i årets Top 100-analyse.

Hos TDC virker man da også tydeligt stolt over resultatet.

"TDC har over de senere år bevæget sig fra et af de mindst til et af de mest rentable og veldrevne teleselskaber i Europa," lyder det fra IR-chef Flemming Jacobsen fra TDC.

Det er sket dels ved et vedvarende fokus på at tilpasse forretningen og nedbringe omkostninger, og dels ved at tiltrække kunder takket være massive investeringer i netværk samt fokus på produktinnovation og gode kundeoplevelser, forklarer TDC-manden.

Skatteaktiv guld værd

Hos 3 - eller rettere det juridiske selskab med navnet HI3G Denmark ApS - er overskuddet efter skat på 923 millioner kroner, men her skal overskuddet dog ses i lyset af et opsparet skatteaktiv.

"Selskabets resultat på DKK 923 mio er positivt påvirket af indregning af værdien af udskudte skatteaktiver på DKK 687 mio," fremgår det af selskabets regnskab.

Og 3's pressechef Stine Green Paulsen oplyser da også overfor Computerworld, at når en virksomhed har store startomkostninger i form af for eksempel investering i udbygning af netværksinfrastruktur, som det har været tilfældet for 3, kører man typisk med et betydeligt underskud i en opstartsperiode.

"Når virksomheden på et tidspunkt begynder at få overskud på forretningen og også fremadrettet forventer at have overskud, kan virksomheden modregne det akkumulerede underskud i skattebetalingen," forklarer hun og understreger, at selskabet ikke selv fokuserer på tallet efter skat.

I stedet fremhæver pressechefen, at selskabet også har overskud, selv hvis man ser bort fra skatteaktivets indvirkning.

Udbytte fra Telenor Serbia

Hos Telenor A/S med det danske cvr-nummer 19433692, lander overskuddet på hele 2,7 milliarder kroner.

Imidlertid fremgår følgende af regnskabet:

"Resultatet i 2011 er væsentligt påvirket af ekstraordinært udbytte fra kapitalandele i Telenor Serbia med mDKK 2.332 mod mDKK 460 i 2010."

I en skriftlig kommentar oplyses det af Erik Nord, der er kommunikationschef for Telenor Europa. 

"Telenor A/S havde et positivt årsresultat i 2011, hvilket dels er udtryk for, at Telenor Danmark formåede at tiltrække flere kunder og landede et godt resultat i 2011, og dels er et udtryk for, at vi valgte at trække et ekstraordinært udbytte fra Telenor Serbien, som er et af vores udenlandske selskaber".

Selskabet gør i øvrigt opmærksom på, at omsætningen for CBB og BiBoB eksempelvis ikke indgår i Telenor A/S' regnskab, ligesom der over årene sker ændringer i selskabsstrukturen i Telenor A/S, hvilket betyder, at de enkelte regnskabsår ikke er direkte sammenlignelige.

Du kan se de ti største overskud for it-virksomheder registeret med danske cvr-numre herunder.

Årets Top 100-analyse omfatter virksomheder i Computerworld Brancheguiden, som har en omsætning på over 20 mio og i øvrigt offentliggør regnskaber, der indeholder de nøgletal, som er nødvendige for analysen.

En mindre gruppe af virksomheder, der ikke indgik i sidste års analyse blandt andet på grund af forskudt regnskabsperiode, er ikke en del af årets Top 100-analyse.

[b]Se alle vindere og læs mere om Computerworld Top 100 her.[/b]

De 10 største overskud

TDC A/S
3.563.000
(2.618.000)

Telenor A/S
2.747000
(795.000)

HI3G Denmark ApS
923.385
(25.475)

YouSee A/S
682.000
(649.000)

KMD A/S
311.900
(238.900)

Nets Denmark A/S
254.800
(160.300)

SimCorp A/S
239.525
(243.765)

GN Netcom A/S
164.439
(159.245)

SAP Danmark A/S
126.154
(128.753)

NNIT A/S
122.106
(152.762)

Kilde: Top 100-analyse

Se alle vindere og læs mere om Computerworld Top 100 her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.