Danmarks bedste CIO: Sådan har vi effektiviseret

Computerworld Top 100: Se hvordan Danmarks bedste CIO har effektiviseret sin forretning.

Læs også:
Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef

Danmarks bedste CIO vil blive top-direktør

Han er fremtidens CIO: Mikael Muncks mange evner

Dagens første taler til Computerworlds Top 100-event, der løb af stablen torsdag på Arken uden for København, var Saxo Banks CIO, Mikael Munck, der tidligere på året blev kåret til Danmarks dygtigste CIO 2012.

Med talen satte Mikael Munck fokus på, hvordan Saxo Bank har effektiviseret forretningen, og hvordan virksomheden succesfuldt kan navigere i et finansielt marked præget af usikkerhed.

Som global aktør inden for den finansielle sektor møder Saxo Bank ganske særlige udfordringer, både hvad angår lovgivning og sikkerhed.

Også skalering af medarbejderstaben er en udfordring, når man som virksomhed vokser fra 150 til 670 it-medarbejdere inden for kort tid.

"Vi har skaleret vores medarbejderantal, så meget som vi kan nu. Så nu er det de langsomste dyr, der bliver spist. Og hvis du ikke ved, hvem det langsomste dyr er, ja så er det nok dig selv," sagde Mikael Munck til forsamlingen.

Stramt fokus på leverandørerne skaber effektivitet
Saxo Bank har blikket fast rettet imod at effektivisere forretningen gennem leverandørerne.

Her ser virksomheden på, hvem der kan levere lige præcis de rette kompetencer, som Saxo Bank har brug for lige nu.

"Vi har haft over 100 konsulenthuse tilknyttet, men det fungerede ikke godt hverken for os eller leverandørerne. I år har vi reduceret leverandørantallet til otte," sagde Mikael Munck i sin tale.

Forretningen er så toptunet, at det i dag kun kræver to mand at håndtere hele virksomhedens indkøb.

"Hvem som helst kan levere til os. Vi kigger udelukkende på de kompetencer, vi skal bruge, og det har altså udmøntet sig i større loyalitet mellem leverandørerne og os," sagde Mikael Munck.

Agilitet tackler stigende usikkerhed
Saxo Bank bruger evnen til at rykke hurtigt til at navigere i en sektor, der i øjeblikket er præget af en enorm usikkerhed.

"Vi er ekstremt fleksible, og forventer det same af vores partnere. Vi har prøvet at outsource vores løsninger for derefter at in-source igen," sagde Mikael Munck.

Virksomheden tegner ofte korte kontrakter, hvor horisonten er kortere, end hvad andre virksomheder arbejder med. De korte kontrakter hjælper Saxo Bank til at reagere hurtigt i et marked, der konstant forandres.

Organisationen er kendetegnet ved at have evnen og villigheden til at omstille sig hurtigt. Det er et tankesæt, som alle medarbejderne skal være i besiddelse af.

"Vi har en speciel kultur i Saxo Bank, hvor vi arbejder med agile manifesto. Det er ikke værktøjet, der løser dine problemerne, det er processerne og den enkelte person," sagde Mikael Munck.

Læs også:
Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef

Danmarks bedste CIO vil blive top-direktør

Han er fremtidens CIO: Mikael Muncks mange evner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.