Artikel top billede

Danmarks bedste CIO: Sådan har vi effektiviseret

Computerworld Top 100: Se hvordan Danmarks bedste CIO har effektiviseret sin forretning.

Læs også:
Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef

Danmarks bedste CIO vil blive top-direktør

Han er fremtidens CIO: Mikael Muncks mange evner

Dagens første taler til Computerworlds Top 100-event, der løb af stablen torsdag på Arken uden for København, var Saxo Banks CIO, Mikael Munck, der tidligere på året blev kåret til Danmarks dygtigste CIO 2012.

Med talen satte Mikael Munck fokus på, hvordan Saxo Bank har effektiviseret forretningen, og hvordan virksomheden succesfuldt kan navigere i et finansielt marked præget af usikkerhed.

Som global aktør inden for den finansielle sektor møder Saxo Bank ganske særlige udfordringer, både hvad angår lovgivning og sikkerhed.

Også skalering af medarbejderstaben er en udfordring, når man som virksomhed vokser fra 150 til 670 it-medarbejdere inden for kort tid.

"Vi har skaleret vores medarbejderantal, så meget som vi kan nu. Så nu er det de langsomste dyr, der bliver spist. Og hvis du ikke ved, hvem det langsomste dyr er, ja så er det nok dig selv," sagde Mikael Munck til forsamlingen.

Stramt fokus på leverandørerne skaber effektivitet

Saxo Bank har blikket fast rettet imod at effektivisere forretningen gennem leverandørerne.

Her ser virksomheden på, hvem der kan levere lige præcis de rette kompetencer, som Saxo Bank har brug for lige nu.

"Vi har haft over 100 konsulenthuse tilknyttet, men det fungerede ikke godt hverken for os eller leverandørerne. I år har vi reduceret leverandørantallet til otte," sagde Mikael Munck i sin tale.

Forretningen er så toptunet, at det i dag kun kræver to mand at håndtere hele virksomhedens indkøb.

"Hvem som helst kan levere til os. Vi kigger udelukkende på de kompetencer, vi skal bruge, og det har altså udmøntet sig i større loyalitet mellem leverandørerne og os," sagde Mikael Munck.

Agilitet tackler stigende usikkerhed

Saxo Bank bruger evnen til at rykke hurtigt til at navigere i en sektor, der i øjeblikket er præget af en enorm usikkerhed.

"Vi er ekstremt fleksible, og forventer det same af vores partnere. Vi har prøvet at outsource vores løsninger for derefter at in-source igen," sagde Mikael Munck.

Virksomheden tegner ofte korte kontrakter, hvor horisonten er kortere, end hvad andre virksomheder arbejder med. De korte kontrakter hjælper Saxo Bank til at reagere hurtigt i et marked, der konstant forandres.

Organisationen er kendetegnet ved at have evnen og villigheden til at omstille sig hurtigt. Det er et tankesæt, som alle medarbejderne skal være i besiddelse af.

"Vi har en speciel kultur i Saxo Bank, hvor vi arbejder med agile manifesto. Det er ikke værktøjet, der løser dine problemerne, det er processerne og den enkelte person," sagde Mikael Munck.

Læs også:
Kåring: Her er Danmarks bedste it-chef

Danmarks bedste CIO vil blive top-direktør

Han er fremtidens CIO: Mikael Muncks mange evner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere