Artikel top billede

Sådan scorer du en kontrakt med det offentlige

Se hvordan du ifølge SKI scorer en fed kontrakt med det offentlige.

Læs også:
Danmarks bedste CIO: Sådan har vi effektiviseret

Her er Danmarks bedste it-virksomhed

Masser af danske it-firmaer vraget til kæmpe-udbud

Administrerende direktør for SKI, Signe Lynggard Madsen, mener, at leverandørerne skal være endnu mere opmærksomme på udbudsreglerne, end de er i dag.

SKI må i dag ofte diskvalificere virksomheder, der byder på offentlige kontrakter, fordi simple formalia ikke er i orden.

Som taler ved Computerworlds årlige Top 100 arrangement, der fandt sted fornylig, kunne Signe Lynggard Madsen give leverandørerne i salen et par råd omkring udbud af offentlige kontrakter.

"Vær omhyggelig, så I ikke laver de dumme fejl," sagde Signe Lynggard Madsen til forsamlingen.

Indkøbsorganisation SKI gennemfører EU-udbud på vegne af den offentlige og halvoffentlige sektor. Organisationen giver her et par gode råd omkring udbud.

Omhyggelighed er påkrævet
Det er de lavpraktiske ting, der ofte kikser. Derfor var et gennemgående tema i talen, at leverandørende skal være mere omhyggelige omkring ansøgningerne.

"At være omhyggelig er det vigtigste råd. Dokumentationen I sender ind, er det eneste, der spiller ind. Desværre får vi en del showstoppere, når vi modtager udbud," sagde Signe Lynggard Madsen.

Prisfelter der ikke er udfyldt, manglende dokumentation, manglende underskrifter og manglende sider i vedhæftede bilag er bare nogle af de ting, der synes at være bagateller, men som leverandørerne altså ikke har helt styr på.

"Det kan synes rigidt, men sådan er de ufravigelige spilleregler. På den måde kan man godt beskylde os for at være så rigide, som mange beskylder det offentlige for at være," sagde Signe Lynggard Madsen.

Disse ting er udslagsgivende i udvælgelsen

Energikrav er et tungt lod på vægtskålen
Det er ikke kun prisen, der lægges vægt på, når det offentlige vælger deres leverandør.

Samarbejdet med center for grøn energi betyder, at energikrav fylder mere end tidligere.

Det betyder, at hardware-leverandørerne ikke kun skal tænke pris på hardware, men også på hvor meget energi, deres produkter bruger.

"Når vi undersøger hvilket hardware, der er billigst, ser vi på, hvilke produkter der forbruger mindst energi. Det kan være udslagsgivende på vægten," sagde Signe Lynggard Madsen.

Prisen er udslagsgivende
Selvom SKI udsender udbud, der er formuleret, så de fokuserer på kvalitet, erkender SKI, at det er prisen, der er den absolut vigtigste faktor.

"Prisen er udslagsgivende, uanset hvad man siger," sagde Signe Lynggard Madsen.

Selvom prisen er vigtigste faktor, er det stadig vigtigt, at leverandørende undersøger, hvilke andre krav SKI stiller.

"Tilpas jeres produkter efter vores krav, der hvor det er muligt. Hvis der lægges stor vægt på kvalitet i udbudet, så brug det aktivt i jeres produkt," sagde Signe Lynggard Madsen.

Læs også:
Danmarks bedste CIO: Sådan har vi effektiviseret

Her er Danmarks bedste it-virksomhed

Masser af danske it-firmaer vraget til kæmpe-udbud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.