Artikel top billede

Mark Zuckerberg: Facebook-aktierne skuffer

Facebooks stifter og direktør kommenterer nu for første gang børsnoteringen, hvor rigtig meget gik galt.

Læs også:

Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børs-debut

Nasdaq vil betale vrede Facebook-aktionærer

Facebooks it-chef: Sådan indtager vi din mobil

Computerworld News Service: I sin første offentlige optræden siden Facebooks haltende børsnotering kalder medstifter og direktør, Mark Zuckerberg, selskabets aktiekurs for "skuffende."

Han fortæller dog også, at Facebook arbejder intensivt på mobilområdet og vil kaste sig over søgemarkedet på et tidspunkt.

Herudover afviser han endnu engang at være i gang med at udvikle en telefon og understreger ganske utvetydigt, at der ikke kommer nogen Facebook-telefon.

"Aktiekursen har selvsagt været skuffende," siger han i et interview på scenen under konferencen TechCrunch Disrupt i San Francisco.

"Det afhænger meget af, hvor godt vi klarer os på mobilområdet. Mange ting har ændret sig. For seks måneder siden havde vi ikke lanceret vores nye apps, og Apple havde ikke annonceret sin nye iOS-integration. Man skal ikke undervurdere, hvor grundlæggende godt mobilområdet er for os."

Børsnotering en skuffelse

Facebooks børsintroduktion i maj har i store træk været en skuffelse for investorer og andre spillere inden for sociale medier.

I månederne op til børsintroduktionen var der store forventninger. Analytikere og investorer regnede med, at Facebooks aktie ville skyde i vejret fra åbningskursen på 220 kroner per aktie til 300, 350 eller måske helt op over 500 kroner.

Det kom dog ikke til at ske. Tværtimod.

Kursen er faldet i stedet for at stige. Tirsdag lukkede selskabet på 112,57 kroner per aktie. I lyset af de opskruede forventninger forud for børsintroduktionen er det klart, at disse resultater er skuffende.

I de seneste uger har det været på tale, om en erfaren forretningsmand ville være bedre til at lede Facebook, så 28-årige Zuckerberg i sine grå t-shirts og hættetrøjer kunne fokusere på det teknologiske i stedet for det forretningsmæssige.

På scenen tirsdag fremstod Zuckerberg dog som en velovervejet mand med en plan for sit selskab. Og hans vision er lige nu i store træk fokuseret på mobilområdet.

Det er et godt tegn, da der forud for børsintroduktionen var en hel del tvivl, med hensyn til om Facebook var klar til at træde ind i det voksende mobilmarked.

I dokumentation indgivet til det amerikanske børstilsyn, SEC, i forbindelse med børsnoteringen angav Facebook endda mobilområdet som en af sine risikofaktorer.

Sådan ser Zuckerberg det dog ikke længere.

"Personer, der bruger Facebook på mobil, er mere engagerede og bruger mere tid. Der er en større sandsynlighed for, at mobilbrugerne dagligt er aktive som brugere," forklarer han. 

"Før havde vi et team, der arbejdede med mobilområdet; nu er vi et selskab, der arbejder med mobilområdet."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børs-debut

Facebooks it-chef: Sådan indtager vi din mobil

Nasdaq vil betale vrede Facebook-aktionærer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere