Artikel top billede

Mark Zuckerberg: Facebook-aktierne skuffer

Facebooks stifter og direktør kommenterer nu for første gang børsnoteringen, hvor rigtig meget gik galt.

Læs også:

Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børs-debut

Nasdaq vil betale vrede Facebook-aktionærer

Facebooks it-chef: Sådan indtager vi din mobil

Computerworld News Service: I sin første offentlige optræden siden Facebooks haltende børsnotering kalder medstifter og direktør, Mark Zuckerberg, selskabets aktiekurs for "skuffende."

Han fortæller dog også, at Facebook arbejder intensivt på mobilområdet og vil kaste sig over søgemarkedet på et tidspunkt.

Herudover afviser han endnu engang at være i gang med at udvikle en telefon og understreger ganske utvetydigt, at der ikke kommer nogen Facebook-telefon.

"Aktiekursen har selvsagt været skuffende," siger han i et interview på scenen under konferencen TechCrunch Disrupt i San Francisco.

"Det afhænger meget af, hvor godt vi klarer os på mobilområdet. Mange ting har ændret sig. For seks måneder siden havde vi ikke lanceret vores nye apps, og Apple havde ikke annonceret sin nye iOS-integration. Man skal ikke undervurdere, hvor grundlæggende godt mobilområdet er for os."

Børsnotering en skuffelse

Facebooks børsintroduktion i maj har i store træk været en skuffelse for investorer og andre spillere inden for sociale medier.

I månederne op til børsintroduktionen var der store forventninger. Analytikere og investorer regnede med, at Facebooks aktie ville skyde i vejret fra åbningskursen på 220 kroner per aktie til 300, 350 eller måske helt op over 500 kroner.

Det kom dog ikke til at ske. Tværtimod.

Kursen er faldet i stedet for at stige. Tirsdag lukkede selskabet på 112,57 kroner per aktie. I lyset af de opskruede forventninger forud for børsintroduktionen er det klart, at disse resultater er skuffende.

I de seneste uger har det været på tale, om en erfaren forretningsmand ville være bedre til at lede Facebook, så 28-årige Zuckerberg i sine grå t-shirts og hættetrøjer kunne fokusere på det teknologiske i stedet for det forretningsmæssige.

På scenen tirsdag fremstod Zuckerberg dog som en velovervejet mand med en plan for sit selskab. Og hans vision er lige nu i store træk fokuseret på mobilområdet.

Det er et godt tegn, da der forud for børsintroduktionen var en hel del tvivl, med hensyn til om Facebook var klar til at træde ind i det voksende mobilmarked.

I dokumentation indgivet til det amerikanske børstilsyn, SEC, i forbindelse med børsnoteringen angav Facebook endda mobilområdet som en af sine risikofaktorer.

Sådan ser Zuckerberg det dog ikke længere.

"Personer, der bruger Facebook på mobil, er mere engagerede og bruger mere tid. Der er en større sandsynlighed for, at mobilbrugerne dagligt er aktive som brugere," forklarer han. 

"Før havde vi et team, der arbejdede med mobilområdet; nu er vi et selskab, der arbejder med mobilområdet."

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børs-debut

Facebooks it-chef: Sådan indtager vi din mobil

Nasdaq vil betale vrede Facebook-aktionærer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere