Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ny kurs: CSC dropper bestemt type it-projekter

Det er slut med en bestemt type it-projekter fra it-giganten CSC's hånd, fastslår firmaets nye topchef.

Læs også: Topchef: Derfor er det gået så galt for os

Det er slut med kæmpemæssige it-systemer fra CSC, som skal udvikles i løbet af lange perioder for derefter at blive leveret. 

Det står klart, efter at it-giganten CSC's topchef, Mike Lawrie, tidligere på måneden fremlagde planerne for en omfattende restrukturering af virksomheden for firmaets investorer.   

Firmaet har den seneste tid været ramt af en sygehusskandale i Storbritanien (NHS), hvor et langstrakt patientjournaliserings-system er blevet fordyret og forsinket.

Også herhjemme har CSC haft flere omdiskuterede leveranceer af it, som er blevet forsinket, fordyret eller helt droppet, som i tilfældet Polsag, der også var på vej i mange år, inden justitsminister Morten Bødskov (S) trak stikket i februar.  

"Ikke mere: 'Det vil vi bygge på fem år. 'Nej, nej. Det er nødt til at være her, være klar til levering, Det skal installeres og faktisk virke," sagde Mike Lawrie.

Han understreger, at han efter forhandlinger med NHS har fået fuldstændig styr på, hvad CSC har og ikke har.

"En af betingelserne for NHS-aftalen var, at jeg ikke ville indgå en handel, medmindre vi blev enige om, hvad løsningen var og hvad prisen var," sagde Mike Lawrie.    

Vil satse på sundheds-it

Han fortæller, at han ser et enormt potentiale i markedet for sundheds-it, som CSC ikke har formået at udnytte.

"Vi har været 100 procent fokuseret på NHS. Derfor har vi ikke udnyttet dette potentiale. Vi er ikke engang i USA, og sidst jeg tjekkede, brugte USA en hel del penge på sundhedssektoren. Det ville ikke være et dårligt sted at være. og det er det samme i Asien og Vesteuropa," sagde han.

Men tilbage står: "Ikke mere: 'Det vil vi bygge på fem år'".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.