Artikel top billede

Anbefaling til borgerne: Drop Internet Explorer nu

Både i Danmark og i Tyskland anbefales borgerne nu at stoppe brugen af Microsofts Internet Explorer.

Læs også:

Microsoft: Her er vores plan med 0-dagshullet i IE

Sådan lukker du farlig sårbarhed i Internet Explorer

Derfor kikser ny Internet Explorer-funktion ofte

Internet Explorer-sikkerhedshullet resulterer nu i, at borgenerne i både Danmark og Tyskland anbefales at stoppe brugen af browseren. 

I Danmark er det DK-CERT, der står for at informere borgerne om potentielle it-sikkerhedsrisici.

I en pressemeddelelse fra den 18. september anbefaler DK-CERT danskerne til helt at undlade brugen af browseren.

"DK-CERT anbefaler, at man undlader at bruge Internet Explorer, indtil fejlen er rettet."

Tysklands instans for it-sikkerhed, Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), var lidt hurtigere på aftrækkeren, og udsendte den 17. september en pressemeddelelse, hvori BSI anbefaler tyske borgere, der i dag benytter Internet Explorer, at skifte til andre browsere.

Meddelelsen fra DK-CERT og BSI kommer efter fundet af et alvorligt sikkerhedshul, der blev opdaget i sidste uge.

I BSI's pressemeddelelsen fremgår det, at myndigheden frygter, at udbredelsen af skadelig kode, der kan ramme visse Internet Explorer versioner, vil sprede sig hurtigt, fordi metoden til at udnytte sikkerhedshullet i dag florerer frit på internettet.


Billede taget af Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechniks hjemmeside

Microsoft: Patch er på vej
Fælles for begge it-sikkerheds-instanser gælder det, at borgere bør stoppe brugen af Internet Explorer indtil Microsoft udsender en patch, der kan lukke hullet i browseren.

Sikkerhedshullet der optræder i Internet Explorer version 7, 8 og 9, kan udnyttes til at skabe fuld adgang til brugerens system.

Microsoft annoncerede i går, at de vil komme med en patch, der lukker hullet indenfor et par dage. Microsoft opfordre i samme meddelelse, at brugerne af Internet Explorer følger denne anvisning, som anbefaler brugerne at slå deres firewall til, opdatere alt deres software og sørge for at installere et antivirus program.

Brugerne skrotter Internet Explorer

Brugen af Microsofts Internet Explorer er i forvejen i frit fald. Ifølge StatCounter er andelen af Internet Explorer brugere gået fra 41,89 procent til 32,85 procent opgjort fra august 2011 til august 2012.

I samme periode er andelen af Google Chrome brugere gået fra 23,16 procent til 33,59 procent.

Læs også:
Microsoft: Her er vores plan med 0-dagshullet i IE

Sådan lukker du farlig sårbarhed i Internet Explorer

Derfor kikser ny Internet Explorer-funktion ofte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.