Artikel top billede

0-dags-sårbarhed fundet i Flash og Internet Explorer

Helt nye sikkerhedshuller er fundet i Flash og Internet Explorer efter Javas 0-dags-sikkerhedshul. En hackergruppe er allerede i gang med at udnytte hullerne.

Læs også:

Alvorlig sikkerhedsbrist i gratis SMS-app

Eksperter er enige: Derfor bør du helt droppe Java

Selvom Microsoft tidligere har ytret sig om, at 0-dags-sårbarheder er stærkt overvurderede, så må selskabet nu endnu engang til at trækkes med et helt nyopdaget sikkerhedshul.

For sikkerhedsselskabet CSIS Security Group kan oplyse om, at både Adobe Flash og Microsofts udbredte browser, Internet Explorer, er hjemsøgt af spritnye sikkerhedshuller.

Sikkerhedsselskabet pointerer, at de nyopdagede sikkerhedsbrister allerede nu bliver misbrugt aktivt af den såkaldte Nitro-bande.

Selvsamme Nitro-folk var også i spil, da det nyligt opdagede 0-dags-sikkehedshul i Java JRE var under angreb, indtil det blev lappet for to uger siden.

Kommer fra Asien

CSIS Security Group vurderer, at angreb mod sikkerhedshullerne i Flash og Internet Explorer er blevet sat ind i fredag den 14. september.

"Den pågældende exploit kode består af en landingszone "exploit.html" der laver et kald mod den faktiske payload," skriver CSIS Security Group blandt andet i et ekstraordinært nyhedsbrev.

"SWF-filen har indlejret et ActionScrion og er pakket med "DoSWF". Den bedste detektion for dette exploit ser ud til at gå mere mod DoSWF pakkeren end selve exploitkoden," lyder det videre fra CSIS i nyhedsbrevet.

Sikkerhedsfirmaet mener, at den ondsindede kode til at udnytte den manglende sikkerhed er udviklet i enten Kina eller Taiwan og kommunikerer med en server i USA.

Få mere at vide

Sikkerhedseksperten Eric Romang har på sin blog detaljeret beskrevet sikkerhedshullerne i Internet Explorer version 7 og 8, der ifølge FDIM bruges af knap 20 procent af danskerne. 

Du kan læse sikkerhedsekspertens opdagelser i hullerne på Eric Romangs egen blog

Her beskriver han blandt andet, at hacker-gruppen har lagt mærke til, at den er blevet opdaget og siden har fjernet en del filer fra sin hovedserver.

Læs også:

Alvorlig sikkerhedsbrist i gratis SMS-app

Eksperter er enige: Derfor bør du helt droppe Java




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere