Artikel top billede

Microsoft: Her er vores plan med 0-dagshullet i IE

Microsoft er i øjeblikket helt oppe på stikkerne på grund af en alvorlig sikkerhedsbrist i Internet Explorer. Se, hvornår softwaregiganten lukker hullet.

Læs også:

Sådan lukker du farlig sårbarhed i Internet Explorer

0-dags-sårbarhed fundet i Flash og Internet Explorer

"I løbet af få dage vil vi frigive en rettelse, der lukker hullet i Internet Explorer."

Denne besked kan man læse på Technet, der er Redmond-gigantens webside om firmaets teknologi.

Myndighed: Drop IE
I blog-indlægget understreger Microsoft ligeledes, at der kun er ganske få eksempler på, at 0-dagssårbarheden udnyttes.

Det er dog ikke alle, der har den opfattelse.

BSI, der er Tysklands regerings forbundskontor for informationssikkerhed, opfordrer ligefrem til, at landets net-brugere lægger Internet Explorer på is, indtil der er kommet en rettelse.

Uden for cyklus

Med en rettelse inden for få dage kommer opdateringen uden for den normale opdateringscyklus i form af patch-tuesday, der er den anden tirsdag i måneden.

Men med tre uger til patch-tuesday, vælger Microsoft altså at fyre rettelsen afsted med det samme, fordi sårbarheden er så kritisk.

Indtil rettelsen kommer, kan man slå active script fra under browserens internetindstillinger, hvis man vil surfe sikkert.

Det har dog den bieffekt, at visse elementer og funktioner på en hjemmeside som eksempelvis Facebook-'like' og Flash-videoer kan have problemer med at køre.

Læs også:

Sådan lukker du farlig sårbarhed i Internet Explorer

0-dags-sårbarhed fundet i Flash og Internet Explorer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere