Artikel top billede

Apple forlænger understøttelse af udbredt styresystem

Apple forlænger sin undersøttelse af udbredt styresystem, der ellers skulle sendes på en slags pension.

Computerworld News Service: Apple har udgivet en ny sikkerhedsopdatering af OS X 10.6 Snow Leopard, hvilket i praksis forlænger understøttelsen af det tre år gamle styresystem udover den normale livscyklus.

Denne opdatering af Snow Leopard blev udgivet samtidig med større opdateringer af OS X 10.7 Lion og OS X 10.8 Mountain Lion.

Det var uventet, at Snow Leopard overhovedet skulle modtage flere opdateringer.

Apple er hidtil stoppet med at udsende opdateringer til hver version af sit styresystem, når der er to nyere versioner på markedet. Hvis det nyeste OS X kaldes n, så slutter understøttelsen af n-2 som regel ved lanceringen af n.

Det betyder, at Mountain Lion, som Apple lancerede i juli, aktuelt er n, mens Snow Leopard fra 2009 er n-2.

Må bare vente og se

Apple har aldrig nedfældet dette som officiel praksis hverken på papir eller på sit website, så for kunder og sikkerhedseksperter er der efter lanceringen af en ny version af styresystemet ikke andet at gøre end at vente på den næste omgang opdateringer for at se, hvilke versioner der stadig understøttes.

I sidste uge opdaterede Apple både Mountain Lion og Lion med nye funktioner, forbedringer af eksisterende funktioner, fejlrettelser og flere end 30 rettelser af kritiske sårbarheder.

Selskabet leverede også Sikkerhedsopdatering 2012-004, der lukkede 25 sikkerhedshuller i Snow Leopard. Snow Leopard modtog sidste gang en sikkerhedsopdatering 9. maj.

På grund af sikkerhedsopdateringen onsdag er det kun en lille andel - cirka 13 procent - af alle Macs, der kører med en version af OS X, der ikke længere understøttes.

Mange aktive installationer

Hvis Apple havde gjort som forventet, og ikke udgivet flere opdateringer af Snow Leopard, så ville denne andel være helt oppe på 47 procent, baseret på den seneste statistik fra Net Applications.

"Apple har indset, at det er nødvendigt at understøtte Snow Leopard, fordi der stadig er så mange aktive installationer," kommenterer Wolfgang Kandek, der er teknologichef hos Qualys.

"Der kan være tale om en Windows XP-lignende effekt. Snow Leopard fungerer rigtig godt og bruges stadig af mange kunder."

Som Kandek antyder, har Microsoft haft svært ved at overtale sine kunder til at forlade det 11 år gamle Windows XP til fordel for en ny version af Windows. XP udgjorde i sidste måned ifølge Net Applications' statistik stadig 46 procent af alle Windows-installationer.

Det står ikke klart, om opdateringen onsdag af Snow Leopard var en engangsforestilling - Apple kommenterer aldrig på sikkerhedsspørgsmål - eller en indikation af, at selskabet planlægger at understøtte OS X 10.6 i en længere periode.

Noget, der taler for sidstnævnte scenarie, er, at der gik hele otte uger fra lanceringen af Mountain Lion til denne opdatering. Apples tidligere rekord for udgivelsen af en opdatering, efter der var to nyere versioner af OS X på markedet, var i 2007, da Apple leverede den sidste opdatering af Panther 19 dage efter lanceringen af Leopard.

Opdateringerne OS X 10.8.2 Mountain Lion, OS X 10.7.5 Lion samt Sikkerhedsopdatering 2012-004 til Snow Leopard kan downloades fra Apples support-site eller installeres via styresystemets indbyggede opdateringsfunktion.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere