Artikel top billede

Dusørjægere finder massive fejl i Chrome

Google udsender masse-rettelser til dugfriske nyeste version af Chrome, efter dusørjægere har opdaget massive sikkerheds-fejl i browseren.

Computerworld News Service: Google har lukket hele 24 sårbarheder i Chrome.

I samme omgang udbetaler selskabet i alt 170.600 kroner i dusører til ni sikkerhedsfolk, der har fundet fejlene.

Mere end halvdelen af dette beløb er gået direkte til en af selskabets mest produktive fejlfindere.

Chrome 22, som Google begyndte at sende ud til brugerne tirsdag, introducerer også nogle forbedringer af, hvordan browseren viser 3D-webapps på skærmen heriblandt spil.

En fejl er kritisk

Blandt de 24 sårbarheder er en enkelt kategoriseret som "kritisk," hvilket er Googles højeste risikovurdering, mens 15 er kategoriseret som af "høj" risiko, fem som af "medium" risiko og tre som af "lav" risiko.

Det er sjældent, der opdages kritiske fejl i Chrome.

Faktisk hørte denne nye kritiske sårbarhed slet ikke til i selve browseren, men derimod i Windows.

I sin meddelelse om den nye version kalder Google den kritiske fejl for en "Windows kernel memory corruption."

Google oplyser, at fejlen blev rapporteret af et par eksperter fra det finske selskab Documill, der specialiserer i at udvikle software, der gør det muligt at læse Microsoft Office- og Adobe Reader-dokumenter direkte i browsere.

For deres arbejde har de to vundet en dusør på cirka 28.900 kroner.

Google udbetalte også cirka 86.800 kroner til den pålidelige fejlfinder Sergey Glazunov for rapportering af et par farlige såkaldte universal cross site scripting-sårbarheder (UXSS): Den ene i browserens håndtering af frames og den anden i interaktionen med Googles V8 JavaScript-engine.

Glazunov er en af de to sikkerhedseksperter, der hackede Chrome ved Googles sikkerhedskonference Pwnium i marts. For det høstede han en kontantpræmie på 347.000 kroner.

Indtil videre har Google i 2012 udbetalt i omegnen af 1.680.000 kroner i dusører, hvilket helt sikkert vil stige yderligere i løbet af resten af året.

Derfor har Google skruet op for sine dusører

Sidste måned skruede Google op for dusørerne, angiveligt fordi antallet af rapporterede fejl var faldet.

Adskillige af de sikkerhedseksperter, der har modtaget dusører for fejl, der er blevet rettet i Chrome 22, har nydt godt af de hævede beløb.

Det gælder for eksempel Glazunov, de to fra Documill og andre, der har modtaget den laveste dusør på cirka 5.800 kroner.

Ikke mange synlige ændringer

Der er ikke mange synlige ændringer i Chrome 22, hvis der er nogen overhovedet, men Google beskriver flere forbedringer under kølerhjelmen såsom understøttelse af Pointer Lock JavaScript API også kaldet "Mouse Lock."

Denne funktion forbedrer oplevelsen ved at styre med musen i 3D-spil i Chrome, forklarer Google-udvikler Vincent Scheib i et blogindlæg.

Google nævner også nogle ellers ikke nærmere beskrevne forbedringer i Chrome forud for Microsofts lancering 26. oktober af Windows 8.

Selvom Google tilbage i juni annoncerede en særlig Windows 8-udgave af Chrome - en udgave som ikke kun vil passe til den traditionelle brugergrænseflade i Windows, men også til hvad der tidligere blev kaldt Metro-grænsefladen - så er denne udgave stadig placeret i Chromes udvikler-kanal.

Chrome 22 kan downloades til Windows, Mac OS X og Linux fra Googles website. Browseren opdateres automatisk i baggrunden, når der er rettelser eller en ny version klar.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere