Artikel top billede

Danske netbetalinger i sort - Dibs ramt af it-fejl

Betalingstjenesten Dibs er ramt af ukendt fejl, som påvirker netbatalingerne.

Betalingstjeneten Dibs , der håndterer omkring 60 procent af alle betalinger på nettet i Danmark, er ramt af en ukendt it-fejl.

Det betyder, at det kun er en del af transaktionerne, der går igennem.

"Vi har haft visse driftsproblemer på systemet i formiddag (fredag formiddag. Red), men det har kun været i kortere tid," siger Eric Wallin, der er adminstrerende direktør hos Dibs.

Arbejder på højtryk

Han fortæller, at firmaet arbejder på højtryk på at finde årsagen til problemet, og at han derfor ikke på nuværende tidspunkt kan fortælle, hvad der er gået galt. 

"Status er, at vi har time-out, hvilket vil sige, at ikke alle transaktioner går igennem," siger han til Computerworld.
  
Han fortæller, at antallet af mistede transaktioner hos kunderne afhænger af hvilken type integration de har med Dibs.

Det er ifølge Eric Wallin kun Danmark, som er ramt af den endnu ukendte fejl.

Alt er uklart endnu

Det er ikke første gang af betalingstjenesten er ramt af fejl. Det skete senest i juli, hvor en fejl sendte betalingerne på halv kraft i tre dage.

Eric Walin kan ikke svare på, om dagens fejl har relationer til det, som skete dengang, fordi han endnu ikke kender årsagen til dagens fejl.

"Der er mange forskellige komponenter i systemet, som kan give fejlårsagen. Vi kan ikke svare på det endnu," siger han.

I juli blev mange kunder vrede over problemerne med tjenesten. Det kan du læse mere om her: Direktørens svar på tiltalen er her.

Dibs-direktøren beklager problemerne overfor kunderne og fortæller, at de arbejder hårdt på at løse fejlen.

Du kan læse om årsagen til juli måneds nedbrud her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere