Danske netbetalinger i sort - Dibs ramt af it-fejl

Betalingstjenesten Dibs er ramt af ukendt fejl, som påvirker netbatalingerne.

Betalingstjeneten Dibs , der håndterer omkring 60 procent af alle betalinger på nettet i Danmark, er ramt af en ukendt it-fejl.

Det betyder, at det kun er en del af transaktionerne, der går igennem.

"Vi har haft visse driftsproblemer på systemet i formiddag (fredag formiddag. Red), men det har kun været i kortere tid," siger Eric Wallin, der er adminstrerende direktør hos Dibs.

Arbejder på højtryk
Han fortæller, at firmaet arbejder på højtryk på at finde årsagen til problemet, og at han derfor ikke på nuværende tidspunkt kan fortælle, hvad der er gået galt. 

"Status er, at vi har time-out, hvilket vil sige, at ikke alle transaktioner går igennem," siger han til Computerworld.
  
Han fortæller, at antallet af mistede transaktioner hos kunderne afhænger af hvilken type integration de har med Dibs.

Det er ifølge Eric Wallin kun Danmark, som er ramt af den endnu ukendte fejl.

Alt er uklart endnu
Det er ikke første gang af betalingstjenesten er ramt af fejl. Det skete senest i juli, hvor en fejl sendte betalingerne på halv kraft i tre dage.

Eric Walin kan ikke svare på, om dagens fejl har relationer til det, som skete dengang, fordi han endnu ikke kender årsagen til dagens fejl.

"Der er mange forskellige komponenter i systemet, som kan give fejlårsagen. Vi kan ikke svare på det endnu," siger han.

I juli blev mange kunder vrede over problemerne med tjenesten. Det kan du læse mere om her: Direktørens svar på tiltalen er her.

Dibs-direktøren beklager problemerne overfor kunderne og fortæller, at de arbejder hårdt på at løse fejlen.

Du kan læse om årsagen til juli måneds nedbrud her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.