Artikel top billede

Microsoft lukker 20 sårbarheder på din computer

Alvorlige sårbarheder i Office 2007 og 2010 på Windows.

Computerworld News Service: Microsoft udsender syv sikkerhedsopdateringer, hvoraf én er kritisk, der vil lukke 20 sårbarheder i Office, SharePoint Server, SQL Server, Windows og andre produkter.

"Det tegner til at blive en Office-måned," bemærker Andrew Storms, der er sikkerhedschef hos nCircle Security.

"Se bare på spalten over påvirket software i den aktuelle advance notification: Office, Office, Office, Office."

Den ene opdatering eller bulletin, som Microsoft kalder dem, der er kategoriseret som kritisk, hvilket er Microsofts højeste trusselsniveau, vil rette fejl i alle understøttede versioner af Office på Windows.

Næsthøjeste trusselsniveau

De resterende seks opdateringer er kategoriseret som vigtige, hvilket er det næsthøjeste trusselsniveau i selskabets system, der består af fire kategorier.

Der er ikke planlagt nogen opdatering af Internet Explorer, da Microsoft rettede browseren i sidste måned med en hasteopdatering for at sætte en stopper for aktive angreb, der udnyttede et åbent sikkerhedshul i browseren.

Denne opdatering uden for skema rettede også adskillige andre sårbarheder, som oprindeligt var planlagt til næste uge.

Ikke overraskende fremhæver alle sikkerhedseksperterne den kritiske opdatering af Office, som den vigtigste at udrulle så hurtigt som muligt.

"Ikke alene er det den eneste kritiske opdatering. Den er kritisk i Word 2007 og Word 2010, men kun vigtig i Office 2003," påpeger Storms i et interview.

Burde være mere sikre

"Vi har ikke set en god kritisk Word-fejl i et stykke tid, og som jeg har sagt før, så burde de nyere versioner af Word være mere sikre. Men det er altså ikke tilfældet her."

Storms gætter på, at fejlen - eller fejlene, da Microsoft ikke udpensler i disse varsler, hvor mange rettelser, hver opdatering består af - har at gøre med de filformater, som Office 2007 og Office 2010 bruger på Windows.

Microsoft introducerede nye XML-baserede filformater i Office 2007, der erstattede de ældre, proprietære binære formater.

"Der kan være en fejl med hensyn til, hvordan Word åbner eller parser filer," vurderer Storms.

Sådan kan sårbarheden skade dig

"Denne sårbarhed kræver, at ofret åbner en skadelig fil eller forhåndsviser en skadelig fil i Outlook Web Access," bemærker Marcus Carey, der er sikkerhedsanalytiker hos Rapid7.

"Denne sårbarhed kan resultere i en komplet kompromittering af et system, hvis den udnyttes."

Wolfgang Kandek, der er teknologidirektør hos Qualys, fokuserer også på Word-opdateringen, men har et andet syn på sagen end Carey.

"Det er ikke særlig almindeligt, at sårbarheder i Office kategoriseres som kritiske, og når det sker, er det typisk tegn på, at det ikke er nødvendigt med brugerinteraktion såsom åbning af en skadelig fil for at udnytte sårbarheden," forklarer Kandek.

De seks vigtige opdateringer vil hver rette en eller flere sårbarheder i Windows, SharePoint Server, FAST Search Server, Groove Server, Office Web Apps, Microsoft Communicator, Microsoft Lync and SQL Server fra version 2000 og frem heriblandt SQL Server 2012, som udkom for seks måneder siden.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.