Artikel top billede

Microsoft lukker 20 sårbarheder på din computer

Alvorlige sårbarheder i Office 2007 og 2010 på Windows.

Computerworld News Service: Microsoft udsender syv sikkerhedsopdateringer, hvoraf én er kritisk, der vil lukke 20 sårbarheder i Office, SharePoint Server, SQL Server, Windows og andre produkter.

"Det tegner til at blive en Office-måned," bemærker Andrew Storms, der er sikkerhedschef hos nCircle Security.

"Se bare på spalten over påvirket software i den aktuelle advance notification: Office, Office, Office, Office."

Den ene opdatering eller bulletin, som Microsoft kalder dem, der er kategoriseret som kritisk, hvilket er Microsofts højeste trusselsniveau, vil rette fejl i alle understøttede versioner af Office på Windows.

Næsthøjeste trusselsniveau

De resterende seks opdateringer er kategoriseret som vigtige, hvilket er det næsthøjeste trusselsniveau i selskabets system, der består af fire kategorier.

Der er ikke planlagt nogen opdatering af Internet Explorer, da Microsoft rettede browseren i sidste måned med en hasteopdatering for at sætte en stopper for aktive angreb, der udnyttede et åbent sikkerhedshul i browseren.

Denne opdatering uden for skema rettede også adskillige andre sårbarheder, som oprindeligt var planlagt til næste uge.

Ikke overraskende fremhæver alle sikkerhedseksperterne den kritiske opdatering af Office, som den vigtigste at udrulle så hurtigt som muligt.

"Ikke alene er det den eneste kritiske opdatering. Den er kritisk i Word 2007 og Word 2010, men kun vigtig i Office 2003," påpeger Storms i et interview.

Burde være mere sikre

"Vi har ikke set en god kritisk Word-fejl i et stykke tid, og som jeg har sagt før, så burde de nyere versioner af Word være mere sikre. Men det er altså ikke tilfældet her."

Storms gætter på, at fejlen - eller fejlene, da Microsoft ikke udpensler i disse varsler, hvor mange rettelser, hver opdatering består af - har at gøre med de filformater, som Office 2007 og Office 2010 bruger på Windows.

Microsoft introducerede nye XML-baserede filformater i Office 2007, der erstattede de ældre, proprietære binære formater.

"Der kan være en fejl med hensyn til, hvordan Word åbner eller parser filer," vurderer Storms.

Sådan kan sårbarheden skade dig

"Denne sårbarhed kræver, at ofret åbner en skadelig fil eller forhåndsviser en skadelig fil i Outlook Web Access," bemærker Marcus Carey, der er sikkerhedsanalytiker hos Rapid7.

"Denne sårbarhed kan resultere i en komplet kompromittering af et system, hvis den udnyttes."

Wolfgang Kandek, der er teknologidirektør hos Qualys, fokuserer også på Word-opdateringen, men har et andet syn på sagen end Carey.

"Det er ikke særlig almindeligt, at sårbarheder i Office kategoriseres som kritiske, og når det sker, er det typisk tegn på, at det ikke er nødvendigt med brugerinteraktion såsom åbning af en skadelig fil for at udnytte sårbarheden," forklarer Kandek.

De seks vigtige opdateringer vil hver rette en eller flere sårbarheder i Windows, SharePoint Server, FAST Search Server, Groove Server, Office Web Apps, Microsoft Communicator, Microsoft Lync and SQL Server fra version 2000 og frem heriblandt SQL Server 2012, som udkom for seks måneder siden.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.