Artikel top billede

Derfor tog 4G-auktion ikke hensyn til Wimax-kollaps

Erhvervsstyrelsen afviser al kritik af, at krav i 4G-auktion var baseret på en forældet kortlægning af de kritiske bredbåndsområder. Læs hvorfor her.

Læs også: Danske byer ladt i stikken: Kræver forsyningspligt på bredbånd

800-megahertz auktionen er flere gange er blevet nævnt som den redningskrans, der skal redde yderområderne fra bredbåndssituationen efter Skyline-krakket.

Men problemet er bare, at auktionsmaterialet slet ikke tog udgangspunkt i det nye bredbåndslandskab, der var skabt efter bredbåndsselskabet Skylines konkurs i foråret.

Dermed hjælper 4G-auktionen kun de landdistrikter, der havde en kritisk bredbåndstilstand inden Skyline-krakket. Ikke de nye patienter, der er kommet til efter krakket i maj.

Sådan lød kritikken mandag fra Landdistrikternes Fællesråd, som dermed påpegede, at flere landdistrikter kommer til at lide under, at de ikke er omfattet af de dækningskrav, der var indskrevet i 800 megahertz-auktionen.

Hos Erhvervsstyrelsen afviser man kritikken.

"En umiddelbar vurdering - foretaget kort tid efter Skylines konkurs - på baggrund af datamaterialet i bredbåndskortlægningen var, at Skylines konkurs ikke ville have afgørende konsekvenser for, i hvilke postnumre der er størst behov for at forbedre adgangen til en internetforbindelse med 10 Mbit/s, og dermed for, hvor dækningskravene skulle udstrækkes," skriver Jakob Juul, kontorchef i Erhvervsstyrelsen i et svar til Computerworld.

"Vores vurdering var derfor, at der ikke var grundlag for at revidere dækningskravene i lyset af Skylines konkurs."

Skulle have aflyst auktion

Ifølge Erhvervsstyrelsen havde det samtidig været katastrofalt for auktionsdeltagerne, det vil sige teleselskaberne, hvis man i ellevte time havde besluttet sig for at ændre i auktionsmaterialet.

"Fristen for tilmelding til 800 megahertz-auktionen udløb den 8. maj 2012. Skyline indgav konkursbegæring den 10. maj 2012, og skulle vi have revideret dækningskravene i lyset af Skylines konkurs, ville det have betydet, at vi skulle have aflyst den igangværende auktion. Det ville have medført en forsinkelse på mindst 3-4 måneder og en tilsvarende forsinkelse i mobilselskabernes etablering af mobilt bredbånd i 800 MHz-frekvensbåndet," skriver Jakob Juul.

"Ud over forsinkelsen ville det også have medført en ikke ubetydelig ekstra udgift for de selskaber - som deltog i auktionen - i det selskaberne allerede havde gjort alle forberedelserne på auktionerne, hvoraf nogle af disse ville være spildte," skriver Jakob Juul.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere