Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

Derfor tog 4G-auktion ikke hensyn til Wimax-kollaps

Erhvervsstyrelsen afviser al kritik af, at krav i 4G-auktion var baseret på en forældet kortlægning af de kritiske bredbåndsområder. Læs hvorfor her.

Læs også: Danske byer ladt i stikken: Kræver forsyningspligt på bredbånd

800-megahertz auktionen er flere gange er blevet nævnt som den redningskrans, der skal redde yderområderne fra bredbåndssituationen efter Skyline-krakket.

Men problemet er bare, at auktionsmaterialet slet ikke tog udgangspunkt i det nye bredbåndslandskab, der var skabt efter bredbåndsselskabet Skylines konkurs i foråret.

Dermed hjælper 4G-auktionen kun de landdistrikter, der havde en kritisk bredbåndstilstand inden Skyline-krakket. Ikke de nye patienter, der er kommet til efter krakket i maj.

Sådan lød kritikken mandag fra Landdistrikternes Fællesråd, som dermed påpegede, at flere landdistrikter kommer til at lide under, at de ikke er omfattet af de dækningskrav, der var indskrevet i 800 megahertz-auktionen.

Hos Erhvervsstyrelsen afviser man kritikken.

"En umiddelbar vurdering - foretaget kort tid efter Skylines konkurs - på baggrund af datamaterialet i bredbåndskortlægningen var, at Skylines konkurs ikke ville have afgørende konsekvenser for, i hvilke postnumre der er størst behov for at forbedre adgangen til en internetforbindelse med 10 Mbit/s, og dermed for, hvor dækningskravene skulle udstrækkes," skriver Jakob Juul, kontorchef i Erhvervsstyrelsen i et svar til Computerworld.

"Vores vurdering var derfor, at der ikke var grundlag for at revidere dækningskravene i lyset af Skylines konkurs."

Skulle have aflyst auktion

Ifølge Erhvervsstyrelsen havde det samtidig været katastrofalt for auktionsdeltagerne, det vil sige teleselskaberne, hvis man i ellevte time havde besluttet sig for at ændre i auktionsmaterialet.

"Fristen for tilmelding til 800 megahertz-auktionen udløb den 8. maj 2012. Skyline indgav konkursbegæring den 10. maj 2012, og skulle vi have revideret dækningskravene i lyset af Skylines konkurs, ville det have betydet, at vi skulle have aflyst den igangværende auktion. Det ville have medført en forsinkelse på mindst 3-4 måneder og en tilsvarende forsinkelse i mobilselskabernes etablering af mobilt bredbånd i 800 MHz-frekvensbåndet," skriver Jakob Juul.

"Ud over forsinkelsen ville det også have medført en ikke ubetydelig ekstra udgift for de selskaber - som deltog i auktionen - i det selskaberne allerede havde gjort alle forberedelserne på auktionerne, hvoraf nogle af disse ville være spildte," skriver Jakob Juul.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere