Artikel top billede

Derfor trak Mozilla pludselig Firefox 16 tilbage

Mozilla stoppede helt usædvanligt distributionen af Firefox 16 ligepludselig. Det var der en særlig grund til.

Computerworld News Service: Mozilla tog onsdag det usædvanlige skridt at stoppe distributionen af Firefox 16 en enkelt dag efter frigivelsen af denne nye version af browseren.

Det skete ifølge Mozilla på grund af en kritisk sårbarhed.

Fejlen var tilsyneladende blevet overset af Mozilla under udviklingen af Firefox 16 eller introduceret af de nye rettelser.

"Mozilla er opmærksom på en sikkerhedssårbarhed i den aktuelle version af Firefox (version 16). Firefox version 15 er upåvirket," kommenterer Michael Coates, der er director of security assurance hos Mozilla, i et indlæg onsdag på organisationens sikkerhedsblog.

Mozilla frigav tirsdag Firefox 16, som lukkede 24 sårbarheder, hvoraf 21 var kategoriseret som "kritiske," hvilket er open source-udviklerens højeste trusselsvurdering.

Coates' kommentar om, at Firefox 15 ikke indeholder fejlen, tyder på, at sårbarheden blev introduceret i udviklingen af den nye version af browseren.

Sårbarheden er blevet tildelt #799952 i Mozillas ændrings- og fejldatabase Bugzilla. Som det er Mozillas normale praksis for åbne sårbarheder, er detaljerne for denne fejl ikke offentligt tilgængelige. Dette Bugzilla-nummer stemmer heller ikke overens med nogen af de 24 sårbarheder, der blev lukket tirsdag.

Brug for hasteopdatering

Coates nævner ikke, hvornår Mozilla blev opmærksom på den nye sårbarhed, eller hvordan den blev opdaget.

Notaterne fra et møde hos Mozilla viser dog, at organisationen i det mindste kendte til sårbarheden onsdag klokken 20 dansk tid.

På dette tidspunkt oplyste Mozilla til udviklerne, at der ville være brug for en hasteopdatering, hvilket Mozilla kalder et "chemspill."

For at være på den sikre side trak Mozilla derfor Firefox 16 tilbage fra det primære download-side og stoppede med at levere den nye version som en opdatering, selvom der ikke var noget, der tydede på, at sårbarheden blev udnyttet i faktiske angreb.

Ars Technica rapporterede dog senere på aftenen onsdag, at Mozillas sekundære download-side stadig tilbød Firefox 16.

Firefox 16 blev på et tidspunkt torsdag genudgivet med en ekstra rettelse og er nu almindeligt tilgængelig som version 16.0.1.

Mozilla har før været nødt til at genudgive en version af Firefox. Det skete også i december 2011 med Firefox 9 en enkelt dag efter udgivelsen.

Dette er dog første gang, Mozilla har trukket en version af Firefox tilbage på grund af en sårbarhed.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere