Artikel top billede

Sådan vil Citrix' levere Windows-apps i fremtiden

Softwareselskabet Citrix er på trapperne med helt nye måder at genopfriske sit 23-årige partnerskab med Microsoft på.

Læs også:
Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Trods skuffelse: Derfor tror Citrix stadig på desktop-virtualisering

Software-giganten Microsofts 23-årige partnerskab med applikationsleveringsselskabet Citrix fortsætter lige så tæt som tidligere, selvom det snart sker under lidt andre former.

Det fortæller Citrix-direktør Mark Templeton.

"Windows har længe været helt i centrum inden for forretningslivets computerbrug, men når vi kigger på, hvor den moderne computerindustri er på vej hen, så skal vi tænke på flere platforme," siger Citrix-chefen fra den store konferencescene i Barcelona, hvor selskabet i disse dage holder sin Synergy-konference for 4.500 deltagere.

Windows-as-a-service

Derfor satser Citrix nu med kommende produkter på at levere Windows-applikationer som cloud-services og kalder det en naturlig evolution i videreudviklingen af sine produkter XenApp og XenDesktop.

De kommende lanceringer kommer som en erkendelse af, at verdens computerbrugere ikke længere udelukkende er lænket til Windows-pc'er, men i høj grad benytter et væld af "nye" styresystemer og enheder - herunder ikke mindst tablets og smartphones.

Strategien med at levere den såkaldte Windows-as-a-service blev oprindeligt afsløret på en Citrix-konference i USA tilbage i maj, men snart vil der være konkrete produkter tilgængelige for kunder.

I sidste uge demonstrerede konkurrenten fra VMware, at selskabet har et lignende projekt kaldet Horizon på trapperne, som forventes lanceret inden årets udgang.

Det rene Kong Arthur

På de interne linjer kalder Citrix sit eget projekt med levering af Windows-applikationer igennem skyen til mobile enheder for Avalon.

Inspirationen til navnet kommer fra den hellige ø i sagnet om Kong Arthur ud fra devisen om, at ingen cloud er en ø - altså fuldstændig uden kontakt til omverdenen.

Mere konkret kommer der to produkter, der kan være med til at levere Windows-applikationer.

Med inspiration fra Kong Arthurs troldmand Merlin lancerer Citrix i første halvår af 2013 en tidlig version af den ene del af Avalon-projektet, som er opkaldt efter selvsamme troldmand.

It-chefen kan vælge fra alle hylder

Her kan it-chefer alt efter behov mikse deres egen desktop- og applikationslevering mellem eksempelvis Citrix' egne XenDesktop- og XenApp-produkter samt Windows Server 2008 og Windows Server 2012 fra en eller flere private eller offentlige skyer.

Citrix svinger sværdet

Derudover barsler Citrix med et underprojekt til den store Avolon-satsning med kodenavnet Excalibur - Kong Athurs magiske og uovervindelige sværd.

Citrix svinger sværdet den 1. november, hvor selskabet barsler med en opgradering af sit tre år gamle Flexcast-produkt til levering af desktops og applikationer plus den såkaldte HDX-teknologi til krystalklar videofremvisning.

Selv siger Citrix at disse nye leveringsform fra store og velkendte skyer også kan benyttes til at knytte applikationer sammen mellem forskellige skyer eller leveres fra hver sin sky i tider, hvor en virksomhed har behov for skalerbarhed og skyens fleksibilitet i forhold til de populære Windows-applikationer.

Byg din egen sky

En anden måde at levere cloudservices på løftede Mark Templeton også sløret for i sin marathonlange keynote-session i Barcelona, hvor han nævnte Citrix' CloudPlatform, som er selskabets initiativ til at lade kunderne bygge deres egne skyer.

CloudPlatform bygger på Apache CloudStack, og her er det meningen, at kunderne kan kaste sig ud i at bygge Amazon-agtige skyer og indsætte virtuelle maskiner til at håndtere deres data og applikationer.

Apache Cloudstack er oprindeligt udviklet af selskabet Cloud.com, som Citrix købte for godt et års tid siden, og dens open source cloud computing-software understøtter Citrix' egen Xen-hypervisor samt blandt andet også Oracles og VMwares hypervisorer, der er teknologien til at muliggøre virtualisering.

Ifølge Citrix er der i dag mere end 30.000 medlemmer af CloudPlatform-communityet.

Læs også:
Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Trods skuffelse: Derfor tror Citrix stadig på desktop-virtualisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.