Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Der er en naturlig forklaring på, at priserne for outsourcing kan svinge meget og fire store leverandører ofte tager overpris. Se den her.

Læs også:

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair


Der forekommer en konsekvent overbetaling på 25 procent, hvis din it-outsourcingsrunde kun har haft besøg af CSC, IBM, KMD og NNIT.

Det konkluderer Henrik Zangenberg ud fra en endnu ikke offentliggjort benchmark-undersøgelse.

Læs mere om kritikken og undersøgelsen her.

En ekspert på området stiller spørgsmålstegn ved undersøgelsen, men bekræfter dog helt overordnet Henrik Zangenbergs konklusion. 

"Der er ingen tvivl om, at hvis du som køber skal have en fair pris, så er du nødt til at have et marked med flere forskellige spillere. Konklusionen om overpris er derfor ikke uventet, men der er ikke noget odiøst eller kriminelt i det," siger han.

Svær øvelse
Han mener dog ikke, at det er helt nemt at stille en konkret markedspris op.

"Det er en svær øvelse, for hvem er det lige, man skal spørge, hvad markedsprisen er? Der er jo ingen obejktiv markedspris, men jeg vil meget gerne se metoden bag undersøgelsen, før jeg udtaler mig videre om den," siger professor Niels Bjørn-Andersen fra Institut for IT Ledelse ved CBS.

Han er ikke glad for at skulle udtale sig om en undersøgelse, der endnu ikke er offentliggjort, men fortæller at priserne på det danske marked generelt er høje, fordi der ikke er så mange spillere. 

"Der er ingen tvivl om, at det danske marked for it-services har væsentlig højere priser end det tyske, engelske eller indiske marked, blandt andet fordi der er færre leverandører," siger Niels Bjørn-Andersen.

Stor transparens i markedet
Når der ikke er et stort antal leverandører i markedet, bliver det lettere for dem at agere i forhold til hinanden.

"Det er nemmere at lære tre andre leverandører at kende end 20. Hvis du for eksempel ved, at CSC ligger underdrejet, og IBM har travlt med noget andet, så kan du byde ud fra den viden. Hvis du på den anden side ved, at der er en anden, der er meget sulten, så må du handle ud fra den viden," siger han.

Læs også:

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair


Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.