Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair

Fire store danske it-firmaer mener ikke, at de tager overpris for deres outsourcing-ydelser, som rapport ellers viser. Se her, hvordan de når frem til den konklusion.

Læs også:

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris.

Derfor svinger danske outsourcing-priser så meget

Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing

Priserne på it-outsourcing varierer alt efter, hvilke leverandører der deltager i udbudsrunden.

Hvis du kun får tilbud fra de fire største leverandører i Danmark, får du en langt højere pris, end hvis du også har inkluderet andre spillere.

Det konkluderer en ny endnu ikke offentliggjort benchmark-undersøgelse, som Zangenberg & Company har udarbejdet. Det kan du læse mere om her.

"Når man alene vælger at indgå i dialog med de fire store leverandører IBM, KMD, CSC og NNIT, ender man med en aftale, der er minimum 25 procent over markedsprisen."

Det siger Henrik Zangenberg, direktør for it-rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company, om de nyeste resultater fra benchmarkundersøgelsen.

Læs Henrik Zangenbergs kritik af markedet her.

Hvor er undersøgelsen? 

Computerworld har forelagt anklagen for de fire store leverandører, der altså tæller KMD, IBM, NNIT og CSC. 

Det generelle svar er dog, at det ikke er deres opfattelse, og at man desuden ikke kan forholde sig til en undersøgelse, der endnu ikke er offentliggjort.

Læs også: Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris.

Det siger leverandørerne

Læs også: Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris.

Hvad er jeres kommentar til, at en undersøgelse viser, at jeres outsourcingpriser i særlige tilfælde konsekvent ligger minimum 25 procent over markedsprisen? 

"Helt overordnet er det svært at forholde sig til en undersøgelse, som vi ikke kender til. Benchmarking er i øvrigt ikke nogen let øvelse," siger Marius Winther Rasmussen, underdirektør hos KMD, og tilføjer: 

"Det er vores opfattelse, at kunderne er professionelle indkøbere og er rigtig skarpe på pris og kvalitet. I KMD har vi succes med at fastholde vores kunder og få nye kunder, og det ville ikke være tilfældet, hvis de betalte for meget. Kunderne er dygtige til at navigere i markedet," siger han.

Hos IBM vil man gerne se undersøgelsen, før man udtaler sig om den. 

"Det er svært at kommentere på, når jeg ikke kender de data, som Zangenberg sidder med, og jeg kan dermed ikke forholde mig til, om han har ret eller ej. Vi er i markedet for at gøre forretning, og vi er meget opmærksomme på, at vi leverer en ydelse, som er konkurrencedygtig, men samtidig har et højt kvalitetsniveau. Jeg ser frem til at se undersøgelsen," siger IBM's outsourcing-direktør, Henrik Bodskov. 

Konkurrencen er altid ultimativ

Billedet ændrer sig ikke meget hos de to sidste leverandører NNIT og CSC. 

"Vi opfatter altid konkurrencen som ultimativ, og vi prisfastsætter ikke forskelligt afhængigt af, om det er den ene konkurrent eller den anden, siger Michael Bjerregaard, der er salgsdirektør hos NNIT.:

"Vi har altid sved på panden og gør vores yderste. Jeg synes, både kunderne og rådgiverne er dygtige til at få bragt sig i en gunstig position."

Man kan ikke sammenligne æbler og pærer 

Og CSC skriver denne udtalelse til Computerworld: 

"Helt overordnet kan vi se, at der findes mange undersøgelser, der forsøger at konkludere på priserne for outsourcing. Det er meget svært og sjældent troværdigt, fordi man ofte sammenligner æbler og pærer." 

"Outsourcing - i den form CSC leverer den, bygger blandt andet på en ekstrem høj grad af sikkerhed og driftsstabilitet, som ikke nødvendigvis kendetegner alle andre dele af outsourcing-markedet," udtaler Kim Ege Møller, pressechef hos CSC.

Læs også:

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris.

Derfor svinger danske outsourcing-priser så meget

Test dig selv: Så lidt bør du betale for din it-outsourcing
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.