Artikel top billede

Microsoft til skeptikere: Derfor skal I skifte til Windows 8

Interview: En del trofaste Windows-brugere er noget skeptiske over for Windows 8. Se hvad Microsofts danske Windows-chef siger til det.

Læs også:

Microsoft til danskerne: Det ændrer Windows 8 for dig

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8

Windows 8 er klar til markedet, men er markedet klar til Windows 8?

Det mener Microsoft selv er tilfældet, fordi vi befinder os i overgangen til en ny it-æra med mange nye brugsscenarier, der skal understøttes af ny software og ny hardware.

Analysefirmaet Gartner har imidlertid vurderet, 90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala.

"Markedet vil være tid om at modnes, og de fleste virksomheder vil sidde på sidelinjen indtil videre," skriver Gartner.

Som man har kunnet læse på Computerworld, tyder meget på, at også danske it-chefer er noget tilbageholdende med at kaste sig over Windows 8, og der har i det hele taget været en del skepsis over for denne meget anderledes Windows-version.

Det siger Microsoft til skeptikerne

Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark, hvad er dit bedste argument over for skeptikerne. Hvorfor skal de give sig i kast med Windows 8?

"Mit bedste argument er, at man skal følge med udviklingen. Vi står over for et skift i hardware og et skift i software, og vi står over for i skift i måden, vi arbejder på som mennesker."

"Det er et skift, der finder sted over et stykke tid, og nu kommer vi med nogle nye værktøjer, som rent faktisk gør det lettere."

"Der er ingen tvivl om, at vores nye brugergrænseflade er en forandring. Vi har genopfundet Windows. Men vi har gjort det, fordi teknologien, hardwaren, er til det. Det er det, vi tror på."

"Så er der noget kritik af vores styresystem, men det var der også, da vi lancerede Windows 7, da vi lancerede Windows Vista, og da vi lancerede XP."

"Al forandring er svær, når man gerne vi have ting konstante og stabile, men det her bygger jo på Windows 7 - den eneste forskel er, at vi har forbedret en masse ting til virksomheder, forbrugere og medarbejdere."

Er det bare Windows 7 i ny indpakning?

Er der i virkeligheden mange, der opfatter det som en større ændring, end det reelt er, på grund af de visuelle ændringer?

"Der er ingen tvivl om, at Windows 7 er et meget elsket operativsystem, og det, at vi laver en så stor forandring, har selvfølgelig gjort, at folk er stoppet op og har sagt: 'Hvad har I gjort ved vores Windows? Kan jeg ikke bare få det, som jeg er vant til?'"

"Mange har udtalt sig uden at have prøvet det, og når man først har prøvet det, vil man opleve, at alt det, man kender, jo er der. Det er stadig det Windows, man er enormt glad for. Vi har bare bygget mere på, og vi er nu med til at skubbe til kategorien tablets, hvor man ikke længere skal begrænse sig."

"Det ved vi, at virksomhederne gerne vil have. Nu er svaret her."

Det siger Microsoft om Gartners vurdering

Er Microsoft med dette Windows mere afhængig af hardware-producenternes evne til at skabe noget spændende, end I har været tidligere?

"Vi er absolut meget afhængig af vores partner- og økosystem, og vi har også certificeret mere end 1.000 nye pc'er med Windows 8."

"Folk har en holdning til, hvordan deres device skal være; nogle vil gerne have en stor pc, nogle vil gerne have en lille pc. Det er det, vi kan med Windows 8 og hele vores partner-system."

Gartner mener, at "90 procent af virksomhederne frem til 2015 vil undgå udrulning af Windows 8 i stor skala." Hvad siger du til det?

"I en statisk verden er det meget muligt, at man vil trække den lidt længere, end jeg tror, at man rent faktisk vil strække den, men der er nogle ting, der kommer til at spille ind her: Den ene af dem er helt klart hardwaren. Hardwaren kommer til at accelerere denne deployment hurtigere, end Gartner forudser."

"Den anden ting er selvfølgelig apps og den efterspørgsel, der er fra forbrugere og medarbejdere. Den er jeg ikke sikker på, at de har med i deres ligning for, hvor hurtigt Windows 8 kommer til at blive rullet ud."

Nyt Windows i en krisetid

Man har ikke for mange penge at gøre godt med ude i it-organisationerne. Risikerer Windows 8 ikke at blive udskudt, når man mange steder er i gang med at fyre folk?

"Når jeg ser tilbage i Windows' historie, så blev Windows bragt med ind i virksomhederne af forbrugerne tilbage i slutningen af 80'erne, fordi det var den måde, man var mest produktiv på."

"Nu er vi tilbage i, at det er forbrugerne, der er længst fremme med teknologi, så det, virksomhederne skal gøre, for at blive mere produktive, er at se, hvad deres medarbejdere gerne vil, og se på, hvordan de kan hjælpe dem med at blive mere produktive."

"Det er blandt andet ved at integrere de devices, som forbrugerne selv kommer med, under de sikkerhedsstandarder og legale applikationer, som man har."

"Vi kommer til at se en masse brugere med nogle devices, som man rent faktisk godt kan styre, og som it bør lukke op for."

Læs også:

Microsoft til danskerne: Det ændrer Windows 8 for dig

Windows-æraen er slut: Her er it-afdelingens fremtid

Så få it-afdelinger er klar til at satse på Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.