Dibs igen ramt af problemer: Betalinger hænger

Betalingstjenesten Dibs afviser, at det er "gammelt lort" i Danmark, som er skyld i nye kapacitetsproblemer og nedbrud. Direktør lover løsning inden julehandlen.

Læs også:
Danske netbetalinger i sort: Dibs ramt af fejl

Her er dibs forklaring på tre dage langt nedbrud

Betalingstjenesten Dibs, der indtil nu har stået for omkring 60 procent af alle netbetalinger i Danmark, er igen ramt af nedbrud og stabilitetsproblemer.

Firmaet har siden tirsdag oplevet kapacitetsproblemer, som betyder, at dele af kundernes transaktioner får time-out eller ikke går igennem på anden vis.

Torsdag formiddag er situationen lidt bedre, hvor en mindre del af kundernes betalinger nu fejler.

Hos Dibs, der flere gange i de seneste måneder har haft it-problemer, fortæller administrerende direktør Eric Wallin, at det primært er Danmark, som er ramt af problemerne.

"Det er præcis samme problem, som sidst vi talte sammen. Vi har et belastningsproblem her ved månedsskiftet," siger han.

Lukket ned med vilje
I øjeblikket er en række administrative tjenester til kunderne med vilje lukket ned for at prioritere kapaciteten til at få gennemført betalingerne.

"Man vil opleve, at man ikke kommer ind i vores administration, og der er visse api'er som er lukket ned, for at minimere risikoen for at tabe transaktioner," siger han.

Siden 09.45 er alle betalinger ifølge Eric Wallin gået igennem. Men problemet er også størst i dagene forud for den første.

Kunder vil hæve penge samtidig
Han fortæller, at problemet opstår, fordi firmaet har utrolig mange transaktioner omkring månedsskifter, og at mange kunder vælger at sende alle transaktioner netop ved månedsskiftet.

"Vi forsøger at fordele disse betalinger ud over måneden, men det har taget længere tid, end vi troede, ikke bare teknisk, men også i forhold til afregningen med kunderne," siger han.

Det er især kunder med abonnementer, der betales månedsvis, som giver kapacitetsproblemerne, fortæller direktøren. Alle vil gerne gennemføre betalingerne samtidig, og det trækker især tænder ud på systemet i dagene før den første i måneden.

"Vi ser antallet af transaktioner øges hurtigere, end vi har været i stand til at øge vores egen kapacitet," siger han.

Positivt for e-handlen, siger han, men koncentrationen omkring månedsskiftet er større end Dibs nogensinde havde kunnet forestille sig, siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.