Artikel top billede

It-kæmpe klager over stærkt udskældt ESDH-udbud

Stort dansk it-firma klager over et ESDH-udbud, som 94 myndigheder er med i.

Fujitsu har indsendt en klage over stort esdh-udbud, hvor 94 myndigheder er gået sammen.

"Vi har valgt at klage til Klagenævn for Udbud," fortæller markedsdirektør Christian Torp fra Fujitsu til Computerworld.

Blandt andet måden udbyderen, brugerklubben SBsys, har vurderet leverandørerne på, er stærkt kritisabel, mener it-giganten.

Billig løsning fravalgt

Fujitsu var markant billigere end vinderen af udbudet, Ditmer, og på organisatoriske kvalifikationer scorede Fujitsu helt i bund i forhold til det lille århusianske firma, på trods af at Fujitsu har leveringserfaring til et hav af danske kommuner. 

Håbet er nu hos Fujitsu, at klagen får opsættende virkning, så brugerklubben ikke må skrive kontrakt med Ditmer.

Udbuddet sker via en brugerklub, der i for vejen er stærkt udskældt og beskyldes for give ulovlig statsstøtte til Ditmer.

Dansk Industri har tidligere kaldt udbuddet en "skueproces", og leverandøren Traen valgte helt at trække sig fra udbuddet, fordi det var "spild af tid" at deltage i det.

Brugerklub: Trist
Hos Ditmer A/S, der vandt udbuddet, vil man ikke på nuværende tidspunkt kommentere klagen.

"Vi har fået at vide, at Fujitsu har klaget til Klagenævnet for Udbud, så nu venter vi på, at klagenævnet forholder sig til Fujitsus påstande," lyder det fra direktør Johan Bitsch Nielsen fra Ditmer A/S.

Hos brugerklubben udtaler formand Helle Berg fra Sbsys:

"Det virker da lidt trist, hvis målet med at klage ikke er selv at få noget ud af det, men udelukkende at forhindre andre i det."

"Men når det så er sagt, så er dem, der vil klage, naturligvis i sin ret til det og skal være velkomne," skriver hun i en mail til Computerworld.

"Bedømmelsen af kriterierne i udbudsmaterialet er naturligvis fulgt til punkt og prikke," udtaler hun videre.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.