Artikel top billede

Kim Frimer er udpeget som bestyrelsesformand for den ny fiberalliance. Foto: Verdo.

Tidligere TDC-direktører fører an i fiberkrig mod TDC

Opdateret: Det er to tidligere TDC-direktører, der skal stå i spidsen for elselskabernes krig på privatmarkedet mod TDC.

De har længe forhandlet, men nu falder de sidste brikker på plads.

En alliance af 15 elselskaber, der skal udfordre TDC på privatmarkedet for bredbånd, fik på en generalforsamling i går en ny bestyrelse, ligesom den ny administrerende direktør ifølge Computerworlds oplysninger også blev udpeget.

Bestyrelsesformanden for selskabet bliver energiselskabet Verdos administrerende direktør, Kim Frimer, der hidtil har tegnet alliancen udadtil som talsmand.

"Der var ikke noget kampvalg. Valget var vel egentlig meget naturligt, for jeg har været en af dem, der har drevet det her projekt, og så har jeg en del indsigt i branchen gennem min fortid i TDC," fortæller Kim Frimer til Computerworld.

Indtil 2007 var Kim Frimer direktør i TDC Koncernen, som han måtte forlade efter "uenighed om den fremtidige strategi," som pressechef Ulf Lund dengang formulerede det.

Kun topdirektører i bestyrelsen

Kim Frimer kommer til at danne bestyrelse sammen med seks andre, der ligesom Kim Frimer bærer titlen som administrerende direktør i et elselskab. Ifølge Kim Frimer er det vigtigt, at det er elselskabernes topchefer, der udgør bestyrelsen.

"Vi ville egentlig gerne have, at dem, der sidder her, har hånden på kogepladen, og det er det signal vi sender ved at indsætte de administrerende direktører til det her," fortæller Kim Frimer.

Det bliver en bestyrelse med handlekraft, mener han.

"Vi vil være den dominerende spiller inden for bredbåndsfiber i fremtiden, og derfor sætter vi beslutningskompetence og -styrke ind i det her," siger han.

Dermed bliver der ikke plads til Rune Bech, der hidtil har været bestyrelsesformand for indholdsudbyderen Smile Content. Det er netop Smile Content, der rent juridisk bliver elselskabernes kommende tjenesteudbyder.

TDC-mobildirektør får toppost

Computerworld erfarer, at Kim Frimer ikke bliver det eneste tidligere TDC-ansigt, som kommer til at tegne selskabet udadtil.

Ifølge Computerworlds oplysninger - bekræftet klokken 10.27 - præsenterer alliancen Anders B. Christjansen som administrerende direktør i næste uge, men dette ønsker Kim Frimer ikke at bekræfte.

"Vi offentliggør den ny administrerende direktør på tirsdag, så det kan jeg ikke kommentere," siger Kim Frimer.

Anders B. Christjansen har en fortid som vicedirektør i TDC Mobil, hvor han stoppede i september 2008.

Mens Kim Frimer ikke ønsker at kommentere navnet på en ny administrerende direktør, så vil han gerne pege på, hvad en af direktørens første arbejdsopgaver bliver.

"Hans første opgave bliver at finde på et navn relativt hurtigt," fortæller Kim Frimer.

Det ny selskab bærer indtil videre arbejdstitlen Company X, og det er en fusion mellem Smile Content og Profiber. Udover Kim Frimer og Anders B. Christjansen har også det ny bestyrelsesmedlem Niels Duedahl fra Syd Energi en fortid i TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere