Pris-ballade: Sådan skal du angribe it-outsourcing

Det danske marked for it-outsourcing er uigennemsigtigt, mener Dansk IT, der har nogle gode råd til, hvordan man alligevel får overblik. Se dem her.

Læs også: 

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair

Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Det offentlige betaler overpris for it-projekter

Henrik Zangenberg har tidligere påpeget, at det danske marked for it-outsourcing ikke er perfekt, og at der i nogle særlige tilfælde forekommer en overbetaling.

Udmeldingen kom på baggrund af en endnu ikke offentliggjort benchmark-undersøgelse, som rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company har udarbejdet.

Hos Dansk IT er man overvejende enig i Henrik Zangenbergs anklager.

"Vi er som forening selvfølgelig tilhænger af gennemsigtighed på markedet for it-outsourcing. Vi synes sådan en bechmark-undersøgelse er rigtig nyttig, for den kaster lys på, at man som indkøber skal være opmærksom på markedet," siger Tony Franker, direktør for Dansk IT.

Han tilføjer, at Dansk IT kun kan bifalde undersøgelser, der fremmer gennemsigtigheden på markedet.

Dog vil de yderligere afvente med at kommentere specifikt på rapportens analyser og konklusioner, til de har haft mulighed for at kigge den nærmere igennem.

Budskab til Dansk IT's medlemmer
Det er dog en god lejlighed til at komme med nogle helt overordnede budskaber til medlemmerne af Dansk IT. 

"Det er vigtigt at benytte sådan en undersøgelse til at sige meget tydeligt til vores egne medlemmer, og alle der har indkøbsansvar på det her område, at nu må I ikke være naive. Leverandørerne går efter at få den højeste pris på deres produkt, sådan er det," siger Tony Franke og tilføjer:

"Jeg kan heller ikke fortænke leverandørerne i, at de vil tjene penge og have så meget for deres produkt som muligt."

"Som indkøber skal man bare være opmærksom på det faktum, og eventuelt overveje om man skal hente noget hjælp ind udefra af en mere uafhængig rådgiver."

Hvor er de standardiserde priser? 
Dansk IT mener godt, at der på nogle områder kan sættes priser på standardydelser indenfor it-outsourcing, der kan hjælpe til at gøre markedet mere gennemsigtigt.

Derudover ser man frem til at se undersøgelsen igennem og se på, hvad det er for nogle forudsætninger analyserne bygger på.

"Vi må vendte tilbage, når vi har set rapporten nærmere igennem. Men det er vigtigt at slå fast, at man som indkøber ikke skal være naiv i forhold til, hvordan man sikrer sig en fornuftigt pris," siger Tony Franke.

Læs også: 

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair

Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Det offentlige betaler overpris for it-projekter
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet efter inspektion: Bankdata har ‘væsentlige svagheder’ i sin it-sikkerhed - retter hård kritik på stribe områder
Den store it-leverandør til danske banker, Bankdata, har ‘væsentlige svagheder’ i sin håndtering af it-sikkerheden, lyder den hårde kritik fra Finanstilsynet efter inspektion.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.