Artikel top billede

Pris-ballade: Sådan skal du angribe it-outsourcing

Det danske marked for it-outsourcing er uigennemsigtigt, mener Dansk IT, der har nogle gode råd til, hvordan man alligevel får overblik. Se dem her.

Læs også: 

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair

Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Det offentlige betaler overpris for it-projekter

Henrik Zangenberg har tidligere påpeget, at det danske marked for it-outsourcing ikke er perfekt, og at der i nogle særlige tilfælde forekommer en overbetaling.

Udmeldingen kom på baggrund af en endnu ikke offentliggjort benchmark-undersøgelse, som rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company har udarbejdet.

Hos Dansk IT er man overvejende enig i Henrik Zangenbergs anklager.

"Vi er som forening selvfølgelig tilhænger af gennemsigtighed på markedet for it-outsourcing. Vi synes sådan en bechmark-undersøgelse er rigtig nyttig, for den kaster lys på, at man som indkøber skal være opmærksom på markedet," siger Tony Franker, direktør for Dansk IT.

Han tilføjer, at Dansk IT kun kan bifalde undersøgelser, der fremmer gennemsigtigheden på markedet.

Dog vil de yderligere afvente med at kommentere specifikt på rapportens analyser og konklusioner, til de har haft mulighed for at kigge den nærmere igennem.

Budskab til Dansk IT's medlemmer

Det er dog en god lejlighed til at komme med nogle helt overordnede budskaber til medlemmerne af Dansk IT. 

"Det er vigtigt at benytte sådan en undersøgelse til at sige meget tydeligt til vores egne medlemmer, og alle der har indkøbsansvar på det her område, at nu må I ikke være naive. Leverandørerne går efter at få den højeste pris på deres produkt, sådan er det," siger Tony Franke og tilføjer:

"Jeg kan heller ikke fortænke leverandørerne i, at de vil tjene penge og have så meget for deres produkt som muligt."

"Som indkøber skal man bare være opmærksom på det faktum, og eventuelt overveje om man skal hente noget hjælp ind udefra af en mere uafhængig rådgiver."

Hvor er de standardiserde priser? 

Dansk IT mener godt, at der på nogle områder kan sættes priser på standardydelser indenfor it-outsourcing, der kan hjælpe til at gøre markedet mere gennemsigtigt.

Derudover ser man frem til at se undersøgelsen igennem og se på, hvad det er for nogle forudsætninger analyserne bygger på.

"Vi må vendte tilbage, når vi har set rapporten nærmere igennem. Men det er vigtigt at slå fast, at man som indkøber ikke skal være naiv i forhold til, hvordan man sikrer sig en fornuftigt pris," siger Tony Franke.

Læs også: 

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair

Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Det offentlige betaler overpris for it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere