Pris-ballade: Sådan skal du angribe it-outsourcing

Det danske marked for it-outsourcing er uigennemsigtigt, mener Dansk IT, der har nogle gode råd til, hvordan man alligevel får overblik. Se dem her.

Læs også: 

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair

Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Det offentlige betaler overpris for it-projekter

Henrik Zangenberg har tidligere påpeget, at det danske marked for it-outsourcing ikke er perfekt, og at der i nogle særlige tilfælde forekommer en overbetaling.

Udmeldingen kom på baggrund af en endnu ikke offentliggjort benchmark-undersøgelse, som rådgivningsvirksomheden Zangenberg & Company har udarbejdet.

Hos Dansk IT er man overvejende enig i Henrik Zangenbergs anklager.

"Vi er som forening selvfølgelig tilhænger af gennemsigtighed på markedet for it-outsourcing. Vi synes sådan en bechmark-undersøgelse er rigtig nyttig, for den kaster lys på, at man som indkøber skal være opmærksom på markedet," siger Tony Franker, direktør for Dansk IT.

Han tilføjer, at Dansk IT kun kan bifalde undersøgelser, der fremmer gennemsigtigheden på markedet.

Dog vil de yderligere afvente med at kommentere specifikt på rapportens analyser og konklusioner, til de har haft mulighed for at kigge den nærmere igennem.

Budskab til Dansk IT's medlemmer
Det er dog en god lejlighed til at komme med nogle helt overordnede budskaber til medlemmerne af Dansk IT. 

"Det er vigtigt at benytte sådan en undersøgelse til at sige meget tydeligt til vores egne medlemmer, og alle der har indkøbsansvar på det her område, at nu må I ikke være naive. Leverandørerne går efter at få den højeste pris på deres produkt, sådan er det," siger Tony Franke og tilføjer:

"Jeg kan heller ikke fortænke leverandørerne i, at de vil tjene penge og have så meget for deres produkt som muligt."

"Som indkøber skal man bare være opmærksom på det faktum, og eventuelt overveje om man skal hente noget hjælp ind udefra af en mere uafhængig rådgiver."

Hvor er de standardiserde priser? 
Dansk IT mener godt, at der på nogle områder kan sættes priser på standardydelser indenfor it-outsourcing, der kan hjælpe til at gøre markedet mere gennemsigtigt.

Derudover ser man frem til at se undersøgelsen igennem og se på, hvad det er for nogle forudsætninger analyserne bygger på.

"Vi må vendte tilbage, når vi har set rapporten nærmere igennem. Men det er vigtigt at slå fast, at man som indkøber ikke skal være naiv i forhold til, hvordan man sikrer sig en fornuftigt pris," siger Tony Franke.

Læs også: 

Kritik: Disse danske outsourcing-firmaer tager overpris

Danske it-firmaer efter kritik: Derfor er vores priser fair

Derfor skal nogen betale mere for outsourcing end andre

Det offentlige betaler overpris for it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Top 100: Her er Danmarks 10 bedste tele- og netværksvirksomheder
Computerworld Top 100 2020 Computerworld har endnu engang kåret Danmarks bedste virksomhed inden for tele og netværksudstyr. Se hele listen her.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.