Artikel top billede

Ericsson sætter tusindvis af ansatte på porten

Ericsson smider tusindvis af ansatte i Sverige på porten. Dansk direktør vil ikke afvise en kommende dansk fyringsrunde.

Læs også:
Svenske fyringer koster Ericsson milliardbeløb

Ericsson-boss: Her tjener vi vores mange milliarder

Ericsson fyrer og lukker dansk afdeling

En trist meddelelse mødte onsdag medarbejderne hos netværksgiganten Ericsson.

Intet mindre end 1.550 ud af omkring 17.800 ansatte i Sverige står til at miste jobbet som led i en større effektiviseringsproces, der rammer alle dele af den svenske organisation. 

Prikkerunden, der forventes at være færdig i marts næste år, går dog hårdest ud over netværksdivisionen.

Det sætter naturligvis spekulationerne i gang om, hvorvidt Ericssons medarbejdere i Danmark har grund til bekymring.

Justerer løbende dansk forretning

Men Ericssons direktør i Danmark, Lars Tofft, afviser i første omgang, at udmeldingen i Sverige har noget som helst med Danmark at gøre.

"Meldingen i Sverige drejer sig udelukkende om den svenske del af organisation og berører ikke Danmark," fortæller Lars Tofft.

Men på spørgsmålet om, hvorvidt en lignende sparerunde kan være på vej hos Ericssons danske organisation i den nærmest fremtid, er svaret mindre direkte.

"Vi justerer løbende vores organisation til omstændighederne på markedet, og det har vi altid gjort - både i opadgående og nedadgående retning," lyder svaret fra Lars Tofft.

Han stod da også ved roret i 2009, da selskabet lukkede sin afdeling i Struer, hvilket betød et farvel til cirka 200 medarbejdere - omkring en tredjedel af den samlede danske medarbejderstab.

Kan du afvise, at en fyringsrunde er på vej i Danmark i den nærmeste fremtid?

"Det har jeg ingen kommentarer til," lyder svaret.

Ericsson har i dag små 400 ansatte i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere