Artikel top billede

Kommune trækker omstridt fiber-udbud tilbage

Ringkøbing-Skjerns omstridte fiber-udbud, der af TDC regnes for ulovligt, er blevet trukket tilbage. Tilbagekaldelsen skyldes én bestemt årsag.

Læs også:
TDC raser: Dristigt fiber-udbud er ulovligt

Nyt fiberudbud kan blive en bombe under TDC

Ekspert: Derfor giver omstridt fiber-udbud god mening

Borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune kommer til at kigge længe efter de hurtige bredbåndsforbindelser, som de ellers var stillet i udsigt som følge af et opsigtsvækkende kommunalt udbud.

Kommunen krævede nemlig, at vinderen, udover at sørge for fiber til kommunen, også sørgede for at rulle lynhurtige fiber-bredbåndsforbindelser ud til samtlige borgere og virksomheder i kommunen.

TDC og fiberselskabet EnergiMidt valgte som de to eneste at byde på udbuddet, selv om TDC åbent erklærede, at telegiganten anså udbuddet for ulovligt på en række områder.

Men nu er udbuddet faldet helt til jorden.

Kommunen havde ikke råd til fiber

Årsagen skal findes i kommunens økonomi.

Det viser sig nemlig, at der slet ikke er penge nok i kommunekassen til at betale, hvad selskaberne kræver for at rulle fiber ud.

Det fremgår af en nyhedsmeddelelse, som kommunen har lagt ud på Center for Digital Forvaltnings hjemmeside, Cedi.dk.

"Ringkøbing-Skjern Kommune har valgt at annullere ovenstående udbud på baggrund af økonomien i de indkomne tilbud sammenholdt med kommunens økonomiske forhold. Den samlede omkostning på hovedgenstanden, vedrørende Ringkøbing-Skjern Kommunes WAN-infrastruktur, overstiger kommunens budget for dette. Tilbuddene var dyrere end forventet, da udbuddet blev igangsat," står der i nyhedsmeddelelsen, der blev lagt på Cedi.dk i går.

Men selv om de økonomiske realiteter nu støder sammen med kommunens bredbåndsvisioner, har kommunen ikke tænkt sig at give op så let.

"Annulleringen af nærværende udbud betyder dog ikke, at Ringkøbing-Skjern Kommunes planer vedrørende option 7, Erhvervsudvikling i yderområderne, borger/erhvervsliv, skrinlægges. Option 7 vil blive taget op ved Ringkøbing-Skjern Kommunes budgetkonference i efteråret 2013, med henblik på et eventuelt selvstændigt udbud," står der i meddelelsen.

Hos EnergiMidt ærgrer man sig over tilbagetrækningen af udbuddet.
"Vi synes, det er ærgerligt, at det er blevet trukket tilbage, for det var et rigtig spændende udbud, og det var første gang man så et initiativ, som også lokalbefolkningen kunne få direkte glæde af," lyder det fra Martin Romvig, bredbåndsdirektør i EnergiMidt.

TDC har ikke ønsket at kommentere nyheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere