Artikel top billede

Keld Jersild efter exit: Sådan efterlader jeg NetDesign

Konkurrenterne skal absolut ikke vente sig mindre konkurrence fra NetDesign, lyder det fra topchef Keld Jersild Olsen, der er vemodig over sin afgang.

Læs også:

Topchef Keld Jersild Olsen færdig i NetDesign

TDC dropper selskaber - har ny strategi

TDC-konkurrenter jubler: Nu tager vi NetDesigns kunder

Det har ikke skortet på omvæltninger i Keld Jersild Olsens karriere igennem de sidste par år, hvor han nu for anden gang på under tre år må forlade en direktørstol mere eller mindre frivilligt.

Men hvor han i forbindelse med sin pludselige exit som direktør for HP forrige sommer var tavs som graven, er kommunikationsstrategien anderledes åben i forbindelse med hans aktuelle afsked med NetDesign, som du kan læse mere om her.

Afskeden kommer i kølvandet på meldingen om, at hele NetDesigns salgsafdeling flyttes over i TDC Erhverv, hvor NetDesigns mere end 350 medarbejdere nu skal fokusere på rollen som fokuseret kompetencehus i forhold til at udvikle integrerede netværksløsninger.

Selv har Keld Jersild Olsen kendt til omstruktureringerne i flere uger, og han lægger ikke skjul på, at den sidste tid har været hektisk.

Rigtigt hårde uger

"Det har været nogle rigtig hårde uger med et stort arbejde i at planlægge integrationen. Men det har også været ærgerligt med den røre i pressen, ærgerligt, fordi mange af historierne har været upræcise og overdrevne," siger han.

Det sker med hentydning til, at NetDesign, trods overflytningen af salgsafdelingen til TDC Erhverv stadig fortsætter som selvstændig enhed med mere end 350 ansatte, mens skriverierne ifølge Jersild kunne give indtryk af en mere fuldendt integration.

Selv om han ikke nåede mere end et godt år i chefstolen, fortæller han, at det er med vemod, at han forlader NetDesign.

"Det er en stærk virksomhed med et godt brand og meget dygtige kolleger, så ja, det er med vemod, at jeg stopper."

Han bakker han op om flytningen af salgsteamet, selv om det betyder, at hans egen rolle ryger ud af ligningen.

"Jeg er meget enig i, at det er det rigtige at gøre, både for NetDesign og for TDC. Sammen har de to selskaber en meget større salgsmuskel i forhold til salg af NetDesigns løsninger. Det bliver nu et af Danmarks stærkeste konsulenthuse i tæt samarbejde med et af Danmarks allerstærkeste salgsorganisationer," siger han.

Derfor skal konkurrenter ikke glæde sig for tidligt

På spørgsmålet om, hvad det er for en virksomhed, han efterlader, lyder svaret:

"Jeg efterlader en meget stærk virksomhed, som klart er en af de stærkeste integratorer på det danske it-marked - et af de stærkeste løsningshuse i Danmark."

I forbindelse med TDC's udmeldinger har konkurrenter været ude og udtale, at de nu regner med at kapre kunder fra NetDesign, da kunderne foretrækker mindre løsningspartnere.

Men det afviser den afgående direktør.

"Det er ikke det, jeg kan konstatere. Jeg kan konstatere, at vi har været i stand til at fastholde og udvide vores markedsandel på vores områder, så jeg kan ikke genkende billedet af, at kunderne foretrækker en lille leverandør fremfor en stor dygtig leverandør," siger han.

"NetDesign i dag er en meget stærk virksomhed, vi har branchens bedste medarbejdere, og vi har de fleste certificeringer, og vi er klart den største på markedet for integrationsløsninger."

Når Keld Jersild Olsen om et stykke tid har overleveret arbejdet til sin midlertidige efterfølger, Eva Berneke, er planen at puste ud et stykke tid efterfulgt af en god, lang juleferie.

"Og så må vi se, hvad der dukker op," lyder det fra Keld Jersild Olsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital