Artikel top billede

Keld Jersild efter exit: Sådan efterlader jeg NetDesign

Konkurrenterne skal absolut ikke vente sig mindre konkurrence fra NetDesign, lyder det fra topchef Keld Jersild Olsen, der er vemodig over sin afgang.

Læs også:

Topchef Keld Jersild Olsen færdig i NetDesign

TDC dropper selskaber - har ny strategi

TDC-konkurrenter jubler: Nu tager vi NetDesigns kunder

Det har ikke skortet på omvæltninger i Keld Jersild Olsens karriere igennem de sidste par år, hvor han nu for anden gang på under tre år må forlade en direktørstol mere eller mindre frivilligt.

Men hvor han i forbindelse med sin pludselige exit som direktør for HP forrige sommer var tavs som graven, er kommunikationsstrategien anderledes åben i forbindelse med hans aktuelle afsked med NetDesign, som du kan læse mere om her.

Afskeden kommer i kølvandet på meldingen om, at hele NetDesigns salgsafdeling flyttes over i TDC Erhverv, hvor NetDesigns mere end 350 medarbejdere nu skal fokusere på rollen som fokuseret kompetencehus i forhold til at udvikle integrerede netværksløsninger.

Selv har Keld Jersild Olsen kendt til omstruktureringerne i flere uger, og han lægger ikke skjul på, at den sidste tid har været hektisk.

Rigtigt hårde uger

"Det har været nogle rigtig hårde uger med et stort arbejde i at planlægge integrationen. Men det har også været ærgerligt med den røre i pressen, ærgerligt, fordi mange af historierne har været upræcise og overdrevne," siger han.

Det sker med hentydning til, at NetDesign, trods overflytningen af salgsafdelingen til TDC Erhverv stadig fortsætter som selvstændig enhed med mere end 350 ansatte, mens skriverierne ifølge Jersild kunne give indtryk af en mere fuldendt integration.

Selv om han ikke nåede mere end et godt år i chefstolen, fortæller han, at det er med vemod, at han forlader NetDesign.

"Det er en stærk virksomhed med et godt brand og meget dygtige kolleger, så ja, det er med vemod, at jeg stopper."

Han bakker han op om flytningen af salgsteamet, selv om det betyder, at hans egen rolle ryger ud af ligningen.

"Jeg er meget enig i, at det er det rigtige at gøre, både for NetDesign og for TDC. Sammen har de to selskaber en meget større salgsmuskel i forhold til salg af NetDesigns løsninger. Det bliver nu et af Danmarks stærkeste konsulenthuse i tæt samarbejde med et af Danmarks allerstærkeste salgsorganisationer," siger han.

Derfor skal konkurrenter ikke glæde sig for tidligt

På spørgsmålet om, hvad det er for en virksomhed, han efterlader, lyder svaret:

"Jeg efterlader en meget stærk virksomhed, som klart er en af de stærkeste integratorer på det danske it-marked - et af de stærkeste løsningshuse i Danmark."

I forbindelse med TDC's udmeldinger har konkurrenter været ude og udtale, at de nu regner med at kapre kunder fra NetDesign, da kunderne foretrækker mindre løsningspartnere.

Men det afviser den afgående direktør.

"Det er ikke det, jeg kan konstatere. Jeg kan konstatere, at vi har været i stand til at fastholde og udvide vores markedsandel på vores områder, så jeg kan ikke genkende billedet af, at kunderne foretrækker en lille leverandør fremfor en stor dygtig leverandør," siger han.

"NetDesign i dag er en meget stærk virksomhed, vi har branchens bedste medarbejdere, og vi har de fleste certificeringer, og vi er klart den største på markedet for integrationsløsninger."

Når Keld Jersild Olsen om et stykke tid har overleveret arbejdet til sin midlertidige efterfølger, Eva Berneke, er planen at puste ud et stykke tid efterfulgt af en god, lang juleferie.

"Og så må vi se, hvad der dukker op," lyder det fra Keld Jersild Olsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.